Film otkriva ekscese berlinske klupske kulture: Ples, droga i smrt

Mlada Amerikanka bila je izvan sebe od sreće jer je uspjela upasti u Berghain, ali samo nekoliko sati poslije predozirala se nasmrt

Berlin se zasluženo diči neslužbenom titulom svjetske prijestolnice klupskog života, što ga čini itekako primamljivim za sve svjetske partijanere i druge željne hedonističkog oduška. No sve to uzbuđenje ponekad završi i tragedijom, kao u slučaju mlade Amerikanke koja se predozirala do smrti u Berghainu, vjerojatno najslavnijem klubu u gradu. Njemački javni radiotelevizijski servis Deutsche Welle u 40-minutnom dokumentarcu istražuje koliko se rekreativne droge toleriraju u klupskoj kulturi čak i po cijenu života.

Jennifer i Carlo nisu mogli vjerovati da su nekako uspjeli upasti u kultni Berghain i poput mnogih drugih te večeri, uzeli su ecstasy. Samo nekoliko sati poslije Jennifer je umrla od zatajenja nekoliko organa. To je polazišna točka dokumentarca Carle Röthig, koja je intervjuirala brojne pripadnike berlinske elektroničke klupske scene. Među njima su i Raimund Reintjes, glasnogovornik berlinske udruge noćnog života i organizatora evenata, te šef gradske narkopolicije Olaf Schremm.

Pogledajte film.