Zašto Snoop Dogg prije pušenja podgrije svoj joint u mikrovalnoj pećnici?

Sve se može povezati s kemijskim procesom dekarboksilacije, koja uklanja karboksilnu skupinu i oslobađa ugljikov dioksid

Jeste li znali da legendarni reper i još veća hašomanska ikona Snoop Dogg svoj blunt uredno stavi u mikrovalnu pećnicu na 11 sekundi prije nego što ga pripali? Prema njemu, to čini kako bi “zarobio sve sastojke”, a njegov se potez mogao sasvim lijepo vidjeti još u videointervjuu koji je 2010. dao Nardwuaru.

>Koliko marihuane Snoop Dogg zaista popuši svaki dan?

Iako na prvu djeluje čudno i nepotrebno, znamo da ovakvom načinu svojevrsne postprodukcije blunta legitimitet daje to što ga koristi osvjedočeni znalac. I znate što? Čini se da je Snoop na tragu nečega korisnog, što se može povezati s kemijskim procesom dekarboksilacije, koja uklanja karboksilnu skupinu i oslobađa ugljikov dioksid.

>Eminem i Snoop Dogg zapalili gigantski joint i otišli u metaverzum

Proces je to koji, pojednostavljeno, zapravo THC pretvara u ono što vas puca. Češće se koristi pri jedenju kolačića od marihuane, dok se kod pušenja običnih jointa zapravo odvija dok pušite – jednom kada ga zapalite, THC se u jointu dok gori pretvara u ono po što ste došli kad ste ga zapalili.

>Snoop Dogg zbog inflacije motaču jointa povisio plaću od 50 tisuća dolara

Snoop je sve to, očito, odlučio pospješiti grijanjem u mikrovalnoj, a kako ne znamo na koliko stupnjeva grije svoj blunt, ne možemo biti sigurni u njegov cilj, ali je sasvim sigurno da toplina stroja sastojke marihuane u Snoopovu bluntu čini još efektnijima, kako je objasnio ugledni pušački online magazin Herb.