Amsterdam Dance Event privukao 450 tisuća posjetitelja i srušio rekord

Sljedeće će se godine Amsterdam Dance Event održati od 18. do 22. listopada

Netom održano ovogodišnje izdanje goleme industrijske festivalske konferencije Amsterdam Dance Event, 27. po redu, potvrdilo je okupljanje kao ključnu točku godišnjega muzičkoga kalendara te je s ukupnih 450 tisuća gostiju ostvarilo rekordne brojke posjećenosti. Posjetitelji iz cijelog svijeta imali su prilike vidjeti preko 1000 evenata na preko 200 amsterdamskih lokacija, na kojima je sudjelovalo oko 2500 izvođača i govornika, među kojima i superzvijezde kao što su Martin Garrix, Carl Cox, Amelie Lens, Charlotte de Witte ili Armin van Buuren.

Ovogodišnji program predstavio je široku paletu elektroničkih podžanrova, a neke od najzapaženijih nastupa pružili su Metropole Orkest i Suzanne Ciani ili Jameszoo’s Blind Group. Na ADE-ovim radionicama na temu mentalnog zdravlja meditativne je setove održala DJ Marcelle, a na brojnim diskusijama raspravljalo se o strategijama i održivosti živih nastupa u postpandemijskom svijetu, društvenim promjenama i nužnosti inkluzivnosti. Između ostalog, u programu ADE Lab preko dvije tisuće mladih je izvođača slušalo predavanja iskusnijih kolega i industrijskih profesionalaca.

Sljedeće će se godine ADE održati od 18. do 22. listopada, a organizatori najavljuju još bogatiji i raznovrsniji program. U to nemamo razloga sumnjati. Kako do ulaznice saznajte na službenom sajtu.