“Vojko od mene traži beat, čudan je tip”, 13-godišnji reper izbacio novu pjesmu

Sedmaš iz Splita sam producira svoju muziku i podbada najpopularnijeg splitskog repera

Splićanin Mark Maret vrlo je vjerojatno najmlađi glazbeni producent ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Trinaestogodišnji sedmaš Osnovne škole Žnjan Pazdigrad polazi i satove gitare u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, a u slobodno vrijeme se bavi popularnom muzikom, videom i 3D animacijom. Posljednjih pet godina sam kreira i producira elektroničku muziku, a ove je godine objavio i novu pjesmu “U orbiti”.

Njome najavljuje svoj novi, drugi studijski album žanra koji duhovito naziva kidstep, a u koji umješno trpa sve od trapa preko dubstepa do drugih pravaca elektronike. U stihovima koje sam repa kaštelanskog youtubera Marka Kaleba, s kojim je snimao video skečeve, te podbada Vojka Vrućinu, njegovog najdražeg glazbenika uz Estonca Tommyja Casha: “Vojko od mene traži beat, ne znam da li ću mu dati, čudan je tip!” Ništa ne laže.

>Vojko V starim reperima savjetuje da lažu ili da pronađu normalan posao

Mark svoje pjesme miksa u splitskoj multimedijalnoj udruzi Combo, gdje njegovi roditelji uz druge članove vode multimedijalne edukacije i projekte te pokušavaju djeci pobuditi zanimanje za kreativnim stvaralaštvom na računalima. Sa svojom je mamom, profesoricom glazbene kulture, prošle godine snimio i videolekciju “Glazba u digitalnom okruženju” za potrebe Agencije za odgoj i obrazovanje.