Seksualno zlostavljanje na popularnom festivalu u Saudijskoj Arabiji

"Bojale smo se za svoju sigurnost"

Na ranije ovog mjeseca održanom festivalu MDLBEAST Soundstorm u blizini metropole Saudijske Arabije Rijada, zabilježen je osjetni broj sramotnih slučajeva seksualnog zlostavljanja, donosi ugledni Resident Advisor, koji je razgovarao s tri žene koje su bile žrtve na trodnevnom festivalu. Neke od njih su svoje priče podijelile i na društvenim mrežama.

Na Instagramu je Elisa Schouten, koja inače živi u Kairu, napisala kako su nju i prijateljicu Alexandru Stock neprimjereno dodirivali brojni muškarci, većina lica prekrivenih maskama i kapama. Festival su napustile čim je svoj nastup dovršio Post Malone, kojem su se veselile, ali gotovo ništa od nastupa, logično, nisu doživjele. Finkinja Erika K, koja živi u Saudijskoj Arabiji, festival je opisala kao najtraumatičnije iskustvo koje je ikad doživjela, iz istih razloga.

Schouten i Stock su se službenim kanalima požalile organizatorima, koji se iste pritužbe primali i nakon prethodnih izdanja festivala te čiji profesionalni timovi namijenjeni suzbijanju takvih događaja očito ne rade uspješan posao.

Na festivalu su, uz već spomenutog Post Malonea, nastupile mnoge svjetske zvijezde kao što su Afrojack, Bruno Mars, Carl Cox, David Guetta, DJ Khaled, DJ Snake, Hardwell, Hot Since 82, Marshmello, Meduza, Nervo, Peggy Gou, Ricardo Villalobos, Solomun, Steve Aoki, Sven Väth, Swedish House Mafia, Tiësto i Timmy Trumpet.