Dance ikona Senna M dobio najprestižniju TV nagradu Emmy

Senna Lighting Laboratory dizajnira i proizvodi pametnu led rasvjetu i robotiku za kamere

Dance ikona 90-ih Senna M, pravim imenom Senad Galijašević, pohvalio se na društvenim mrežama da je dobio najprestižniju televizijsku nagradu Emmy u suradnji s hrvatskom tehnološkom tvrtkom Stype.

“Ponosan sam što sam vlasnik Emmyja za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji u suradnji sa StYpe. Hvala svima što ste vjerovali u nas”, napisao je.

Senna M danas se ne bavi glazbom. Njegova tvrtka Senna Lighting Laboratory dizajnira i proizvodi pametnu led rasvjetu i robotiku za kamere. Njihove proizvode kupuje NASA, a korišteni su i za snimanje velikih filmova i serija kao što su “Star Wars”, “Game of Thrones” i “Vikings”.

Tvrtka stYpe, na čijim je projektima radio i Senna M, dobila je Emmy u kategoriji inženjerstva, znanosti i tehnologije za svoje sustave praćenja kamere korištene u raznim prijenosima događanja kao što su Super Bowl ili festival Coachella.

Inače, Senna M je poznat po pjesmama kao što su “Tuc Tuc”, “Beba Malena” i “Indijanac”, a interesantno je da je scenu napustio upravo zbog “svjetla reflektora”.