Srpski DJ ratni je zločinac koji je masakrirao ljude u Bosni i Hercegovini

Tragedije ratova na ovim prostorima nikada ne prestaju, a prošlost se ne može zaboraviti

Srpski trance DJ Srđan Golubović, koji diljem Europe nastupa kao DJ Max, u svojem je prošlom životu bio ratni zločinac uključen u tragični i zloglasni masakr u bosanskohercegovačkoj Bijeljini u travnju 1992. godine, otkrio je istraživački tim Rolling Stonea koji su činili Sophia Jones, Nidžara Ahmetašević i Milivoje Pantović.

Golubović je identificiran kao jedan od zločinaca s jedne od najpoznatijih fotografija iz rata u BiH, autora Rona Haviva, koja je originalno objavljena u Timeu te koja prikazuje srpskog dobrovoljca koji je nogama zamahnuo prema netom upucanim civilima. Manje poznate fotke iste serije prikazuju Golubovića na ulicama toga grada, a Rolling Stone je otkrio kako je budući DJ bio na platnom spisku zloglasnih Arkanovih paravojnih Tigrova.

U vremenu nakon rata, Golubović se profilirao kao DJ i član beogradskog kolektiva Xperiment te je osnovao diskografsku etiketu Ultra Groove Records. Među brojnim gigovima koje je odradio ističu se nastupi na velikom festivalu Exit, ali su njegovi organizatori prekinuli sve veze s Golubovićem nakon što se prije nekoliko godina počelo šuškati o njegovom sudjelovanje u neoprostivim tragedijama.

Čak i uz dobro poznat i običnim ljudima neshvatljiv prespori tempo sankcioniranja ratnih zločina, tužna je činjenica da Srđan Golubović danas itekako slobodno šeće Beogradom, makar se ipak sve rjeđe nalazi u programima klubova i festivala. Priču o Srđanu Goluboviću detaljnije donosi Klix.