Nova aplikacija za dejtanje korisnike spaja prema muzičkom ukusu

Lani je aplikacija Vinylly ostvarila čak 18.700 spajanja i preko 40 tisuća pregleda profila

Kao što svi koji pišemo i čitamo Klubikon itekako dobro znamo, jedini normalan i pouzdan kriterij pri biranju i nalaženju romantičnog ili seksualnog partnera je što veće podudaranje ukusa u muzici. To je shvaćanje temelj nove aplikacije za dejtanje Vinylly, koja se od slavnih kolega Tindera i Bumblea razlikuje po tome što je prva koja korisnike spaja isključivo prema muzičkoj kompatibilnosti.

>Možemo li pronaći svoju pravu ljubav na rejvu

Vinylly proučava vaše navike streamanja i kupovine muzike te postavlja pitanja o muzičkim ukusima, stavovima i preferencijama, pa tako dobivenu bazu podataka koristi za spajanje korisnika. Lani je aplikacija ostvarila čak 18.700 spajanja i preko 40 tisuća pregleda profila. Osnivačica Rachel Van Nortwick je objavila kako je Mashable nedavno uvrstio Vinylly među osam aplikacija koje idu kontra ustaljenom Tinderovu modelu.

>Kako danas izgledaju parovi koji su se zaljubili na rejvu devedesetih

Preko Vinyllyja korisnici mogu dijeliti svoje playliste te sinkronizirati profile sa Spotifya, kao i chatati s drugim ljudima, a kako bi osnažili legitimnost svojega poslovnog modela, iz aplikacije su podijelili blogerski post kognitivnog psihologa dr. Daniela Levitina koji je znanstvenim saznanjima podupro sistem koji koristi Vinylly dodavši da ljudi muziku koriste na isti način kao što koriste droge – da bi promijenili kemiju mozga.