Facebook i Instagram uvode mjesečnu pretplatu za potvrdu profila

Meta Verified služi za povećanje autentičnosti i sigurnosti u svim uslugama Mete, kako je objasnio Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, vlasnik kompanije Meta, u čijem su vlasništvu giganti Facebook, Instagram i WhatsApp, objavio je u nedjelju da uvodi uslugu Meta Verified, mjesečnu pretplatu radi potvrde profila na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Meta Verified bit će sličan sustavu koji je Elon Musk uveo za Twitter, a funkcionirat će tako da ćete pomoću osobnih dokumenata potvrditi svoj identitet, dobiti plavu značku pored vašeg imena na profilu i tako biti dodatno zaštićeni od krađe identiteta. Usluga je namijenjena korisnicama starijima od 18 godina. Također, dobit ćete direktan pristup korisničkoj podršci.

Meta Verified će ovaj tjedan biti dostupan u Australiji i Novom Zelandu, a uskoro i u drugim zemljama. Usluga će koštati 11.99 dolara mjesečno na webu ili 14.99 dolara mjesečno ako je kupujete putem Appleovog sustava IOS ili konkurentnog Androida. Razlika u cijeni krije se u činjenici da Apple i Google uzimaju veliki postotak za svaku transakciju putem aplikacija na App Storeu i Google Playu.

“Ova nova usluga služi za povećanje autentičnosti i sigurnosti u svim našim uslugama,” objasnio je Mark Zuckerberg dok Meta prolazi kroz financijsku krizu.