“Zdravko i Zoki stalno na koki”, bjegunac Mamić tuži Vojka V i Gršu za klevetu

"Uzmemo paricu, prijeđemo granicu"

“Idemo tvrdo ka Mamići”, tako počinje tekst pjesme “Mamići”, čiji tekst potpisuju i izvode dalmatinski reperi Vojko V i Grše.

Zoran Mamić pozvan je da se početkom ožujka pojavi na splitskom Općinskom sudu zbog tužbe za klevetu koju je podnio protiv dalmatinskih repera Vojka V i Grge Grše.

Kako piše u javnom sudskom pozivu, Zorana Mamića se poziva kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari odnosno kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama u svrhu što ranijeg okončanja kaznenog postupka.

Zoran Mamić se vjerojatno neće pojaviti na sudu, jer ako bi ušao u Hrvatsku, bio bi automatski uhićen. Naime, Zoran je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci za sudjelovanje u izvlačenju više od sto milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinamo u kojem je obnašao funkcije trenera i sportskog direktora.

Ako se Mamić ne pojavi na sudu, smatrat će se da je odustao od tužbe te će se postupak obustaviti.

>”Saborsku penziju, oću ja, i BMW-a dva”, Vojko V objavio novi singl

Prema Kaznenom zakonu, kazneno djelo klevete čini onaj “tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita, a ako to napravi putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba”, može biti kažnjen novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa.

>Vojko V starim reperima savjetuje da lažu ili da pronađu normalan posao

Pjesma “Mamići” je naravno postala hit, a neki od stihova govore “vadi se kesica, počinje pressica, Zdravko i Zoki, stalno na koki” ili “eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu”. Poslušajte pjesmu u nastavku, a cijeli tekst pjesme pročitajte OVDJE.