Techno čarobnjak Jeff Mills objavio novi soundtrack za film “Metropolis” iz 1927.

Kultni detroitski techno DJ i producent Jeff Mills objavio je svoj drugi soundtrack za film “Metropolis” Fritza Langa iz 1927. godine.

Prvi soundtrack za film “Metropolis”, koji je Jeff Mills objavio 2001., napravljen je tako da je svaka traka uglazbila određeni segment filma, dok novi soundtrack, naslovljen “Metropolis Metropolis”, odražava cjelokupno raspoloženje filma.

Temeljen na istoimenom romanu Thee von Harbou iz 1925., njemački film “Metropolis” bavi se društvenim temama u distopijskom futurističkom urbanom okruženju. Radnja se odvija 2000. godine, a prikazuje svijet u kojem bogati gospodari vladaju radničkom klasom, koja živi i radi ispod grada.

Govoreći o svom novom soundtracku, Jeff Mills se osvrnuo i na film kojem se stalno vraća: “Stvaranje muzike za filmsko remek-djelo Fritza Langa ‘Metropolis’ tijekom mnogih godina bilo je i ostaje sjajno iskustvo. Film je priča o ‘čovjeku protiv čovjeka’ uz pomoć stroja. Njegova dramatična tema jednako je relevantna sada kao što je bila kad je film debitirao 1927. Film u kojem treba uživati, ali ga također treba uzeti u obzir i ispitati.”

“Metropolis Metropolis” poslušajte u nastavku. Soundtrack će svoj debi imati 4. travnja u berlinskom kinu Babylon.