Sprema se Harry Potter serija, svaka knjiga bit će po jedna sezona

HBO Max sprema Harry Potter seriju, svaka sezona bi trebala pratiti zbivanja iz po jednog romana J.K. Rowling

Nakon megauspjeha koji su ostvarili filmovi snimljeni prema romanima J.K. Rowling o njegovim dogodovštinama u čarobnjačkom svijetu, omiljeni Harry Potter trebao bi u skoro vrijeme dobiti i svoju seriju, ako se pregovori streaming kompanije HBO Max i autorice originalnih romana dovrše na obostranu korist, izvještava Bloomberg.

Dođe li do toga, a glasine su da se sve kreće u očekivanom smjeru, serija bi bila bazirana na originalnoj seriji sedam romana, od kojih bi, planira se, svaki dobio po jednu sezonu serije, koja se tako već u startu pozicionira kao nešto što bi moglo trajati i godinama. Iako tako sve skupa zvuči prilično slično legendarnoj filmskoj franšizi, činjenica je da je riječ o i dalje obožavanim djelima i još obožavanijem liku pa nema sumnje u tržišni uspjeh.

>Najavljeno više novih nastavaka filma “Gospodar prstenova”

Posljednjih su godina fanovi čarobnjačkog svijeta J.K. Rowling, koja je sama pomalo u nemilosti javnosti zbog čestog iznošenja stavova koje neki smatraju transfobnima, primarno uživali u trima filmovima iz spin-off serijala “Fantastic Beasts”.