Tko su najbolji i najutjecajniji DJ-evi na svijetu?

DJ Tech Reviews analizom podataka s društvenih mreža i platformi za streamanje odredio najbolje i najutjecajnije DJ-eve na svijetu

Nema nikakve dvojbe da su DJ-evi integralni sudionici muzičke industrije, neovisno o tipu struke koji su takoreći specijalizirali – mogu biti radijski i klupski DJ-evi, umjetnici na gramofonima, sve to skupa, ili nešto sasvim drugačije. Svijet DJ-iranja ponekad izgleda kao strogo fahidiotski, ali je istovremeno sasvim demokratičan i svatko u njemu može uspjeti.

Ili gotovo svatko, jer je ipak potrebna osjetna doza muzičkog talenta jedne ili druge vrste da se probije do vrha industrije. Sajt DJ Tech Reviews stoga je odlučio otkriti tko su najlegendarniji DJ-evi svih vremena i koji od njih danas imaju najveći utjecaj. Metoda istrage je bila potpuno moderna – uspjesi traka u prodaji i streamingu, sljedba na društvenim mrežama i ostale novotarije, sve skupa sakupljeno u nekoliko preglednih tablica.

Ukupnim skorom od 9,41 od maksimalnih 10 titulu najboljeg DJ-a na svijetu u ovom je izboru ponio David Guetta, a redom ga slijede Alan Walker, Marshmello, Calvin Harris i DJ Snake. Guetta je i na vrhu tablice prosječne mjesečne slušanosti na Spotifyu, gdje ga slijede Calvin Harris i Tiësto.

Najbolji DJ-evi

Spotify: Najslušaniji DJ-evi i njihove najlušanije pjesme

Google News: Najpopularniji DJ-evi

Instagram: Najpraćeniji DJ-evi

TikTok: Najpraćeniji DJ-evi