WhatsApp najavio novu opciju za vaše najintimnije razgovore

Nova opcija aplikacije WhatsApp Chat Lock bit će korisna za sve ljude koji s vremena na vrijeme svoj telefon ili uređaj dijele s članovima obitelji

Iz Mete poručuju da je njihova strast pronaći nove načine kako bi vaše poruke u aplikaciji WhatsApp ostale privatne i sigurne. Tako su jučer, 15. svibnja najavili opciju Chat Lock, koja je dostupana svima u svijetu i omogućuje vam da dodatnim slojem sigurnosti zaštitite svoje najintimnije razgovore.

Chat Lock odabrani razgovor stavlja u vlastitu mapu kojoj se može pristupiti samo lozinkom vašeg uređaja ili biometrijskim podacima kao što je otiska prsta. Ova nova opcija će biti korisna za sve ljude koji s vremena na vrijeme svoj telefon ili uređaj dijele s članovima obitelji, ali i u trenucima kada netko drugi drži vaš telefon, jer zaključani razgovor automatski skriva sve detalje pošiljatelja i sadržaj u notifikacijma.

Chat možete zaključati dodirom na ime osobe ili grupe i odabirom opcije zaključavanja. Kako biste otkrili mape zaključanih razgovora, polako povucite svoj inbox prema dolje i unesite svoju lozinku ili biometriju.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci WhatsApp će dodati više opcija za Chat Lock, uključujući zaključavanja za prateće uređaje i stvaranje prilagođene lozinke za vaše razgovore tako da možete koristiti jedinstvenu lozinku koja se razlikuje od one na vašem telefonu.