Paul Oakenfold optužen za seksualno zlostavljanje bivše osobne asistentice

Britanski DJ Paul Oakenfold je navodno više puta masturbirao pred svojom osobnom asistenticom

Paul Oakenfold optužen je za seksualno uznemiravanje u tužbi koju je pokrenula njegova bivša osobna asistentica, javlja Deadline.

Tužbu je u petak, 2. lipnja, na Višem sudu u Los Angelesu podnijela 24-godišnja žena koja je bivša zaposlenica tvrtke New Frequency Management koja upravlja karijerom Paula Oakenfolda.

Optužnica sadrži točke za seksualno uznemiravanje i povrede na radnom mjestu protiv dviju kompanija koje vodi Paul Stepanek, New Frequency Management i Stepanek Management, Paula Oakenfolda, te više osoba identificiranih samo kao John Doe.

Tužiteljica, identificirana samo kao Jane Roe, počela je raditi za New Frequency Management u listopadu 2022. dok je imala 23 godine i dodijeljena je Paulu Oakenfoldu kao osobni asistent, a zarađivala je 20 američkih dolara na sat.

Oakenfold je optužen da je masturbirao pred njom dok su bili sami u njegovoj kući prvog dana kada su počeli raditi zajedno.

Spominje se i više drugih incidenata. 18. studenog 2022. Oakenfold je navodno masturbirao u njezinoj prisutnosti četiri odvojena puta. Drugom prilikom, on je navodno masturbirao na suvozačevom mjestu u njenom autu dok ga je ona vozila kući iz pošte.

Tužiteljica je prijavila uznemiravanje upravi tvrtke i navodi da joj je kao odgovor predstavljen ugovor o tajnosti podataka i da joj je onemogućen povratak na posao dok ga ne potpiše.

U tužbi se navodi da je ugovor o tajnosti na kraju potpisala “pod prisilom” jer u protivnom ne bi “mogla raditi i sama se uzdržavati”.

Nakon povratka na posao više nije radila s Oakenfoldom, ali tvrdi da su joj radni sati bili “dramatično smanjeni” prije nego što joj je radni odnos prekinut u ožujku 2023., a kao razlog je naveden “nedostatak posla”.

U tužbi se traži odšteta od preko 25.000 američkih dolara za odmazdu, uznemiravanje, diskriminaciju, propust da se spriječi uznemiravanje, diskriminacija i nezakoniti raskid.

Zvijezda britanske elektroničke muzike Paul Oakenfold nominiran je za GRAMMY i surađivao je s velikim imenima kao što su Madonna, Britney Spears, Massive Attack i The Cure, a radio je soundtrack za film “Swordfish” iz 2001. u kojem glavne uloge igraju John Travolta i Halle Berry.