Stado ovaca uhvaćeno na djelu, pojedeno preko 100 kilograma kanabisa

Pastir je primijetio čudno ponašanje kod ovaca, skakale su više od koza

Stado ovaca u Grčkoj upalo je u staklenik u kojem se proizvodio medicinski kanabis i pojelo više od 100 kilograma usjeva zbog nestašice hrane izazvane ekstremnom poplavom.

Ranije ovog mjeseca oluja Daniel pogodila je ravnice Tesalije, poplavivši mjesta i gradove te usmrtivši 17 ljudi i više od 100.000 životinja tijekom tri dana. Poplave i danas pogađaju ravnice, a većina trave koja se koristila za ishranu stoke sada je istrunula. Ova nestašica svježe trave navela je ovo stado ovaca na očajničke mjere.

>Pas u šetnji na plaži pronašao kokain vrijedan 90 milijuna funti

Stado je pronašlo staklenik medicinskog kanabisa i pojelo više od 100 kilograma usjeva. Pastir je primijetio čudno ponašanje kod ovaca, skakale su više od koza – nešto što se nikada ne događa.

>Policiji nestalo 200 kilograma marihuane, navodno su sve pojeli štakori

Grčka je legalizirala kanabis u medicinske svrhe 2017., a ranije ove godine otvorila je najveći pogon za medicinski kanabis u Europi. Investicija od 40 milijuna eura, koja uključuje 21.000 četvornih metara staklenika, integrirani proizvodni pogon i potpuno opremljen odjel za istraživanje i razvoj, učvršćuje Grčku kao vodećeg izvoznika lijekova.

>Kako je nastala povijesna himna pušača marihuane “Because I Got High”

Poljoprivrednici su već bili proklinjali svoju sreću nakon što su izgubili većinu svoje proizvodnje zbog toplinskog vala i same poplave, njihov razum je doveden do ruba nakon otkrića da je ostatak njihove ljekovite marihuane paslo stado ovaca. Vlasnik staklenika rekao je za Newspaper.gr da ne zna da li da se smije ili plače.