KØZLØV: Zaljubio sam se u techno glazbu upravo u Hrvatskoj

Francuski techno artist Florian Kozlowski KØZLØV, čija glazba broji milijune streamova zahvaljujući uspješnim stvarima poput “Tchernobyl” ili “She Wants You To Go Harder”, nastupit će na prvom izdanju festivala Verknipt Holiday Croatia, koji se održava od 30. lipnja do 4. srpnja na Zrću. Tim povodom, podijelio je s nama što priprema za dnevne i noćne zabave na festivalu, kako se priprema, te što očekuje od ljeta na Jadranu. Ako niste znali KØZLØV je svoju strast prema elektroničkoj glazbi otkrio upravo na jednom festivalu na našoj obali prije deset godina, i kako kaže, za njega je sve započelo upravo ovdje u Hrvatskoj.

Što si pripremio publici za svoj nastup na Verknipt Croatia Festivalu?

Pripremio sam nekoliko neobjavljenih i suradničkih pjesama koje ću puštati tamo, i budući da nastupam tri puta na festivalu, ljudi mogu očekivati različit set za svaki nastup.

Što čini Verknipt posebnim, zašto svaki ljubitelj techna treba to doživjeti?

Kada nastupam na Verknipt eventima, energija je impresivna, dobra vibra osjeća se na pozornici i iza scene. Publika ostaje od početka do kraja, čak i kada svirate rani set.

Što posjetitelji mogu očekivati od prvog izdanja Verknipt Croatia Festivala?

Mislim da kao ljubitelj techna možete na svakoj pozornici naći dosta zanimljivih DJ-a i umjetnika, bilo da je riječ o poznatim ili “novim” imenima, a zanimljivo je i tek otkriti neke od njih. Dodate li tome puno sunca, dobijete savršeni koktel zvan “Verknipt Croatia”.

Jeste li već bili u Hrvatskoj ili ste doživjeli hrvatsko ljeto? Ako da, što vam se najviše svidjelo? Ako ne, imate li neka očekivanja?

Da, podsjeća me na prekrasne uspomene kada sam bio tamo s nekim prijateljima prije 10 godina na Sonus Festivalu. Proveli smo tjedan dana na odmoru i kupili ulaznice za taj festival ne znajući ništa o technu. Svi smo se zaljubili u tu glazbu. Za mene je sve počelo upravo od tog trenutka.

Kako se pripremate za festival poput ovog s brodskim, dnevnim i noćnim partijima?

Na primjer, tijekom zalaska sunca svirat ću glazbu koja ima više melodije, to definitivno funkcionira u to vrijeme. Nakon toga, za noćne, idem direktno i jako kao i obično ha ha…

Kako biste opisali svoj stil miksanja i produkcije?

Za miksanje volim svirati bez velikih pauza, nešto snažno s puno elemenata iz 2 ili 3 pjesme istovremeno. Što se tiče produkcije, ovisi o mom raspoloženju, ali danas volim koristiti lažne dropove i raditi oko nekih vokala, zaista mi se sviđa novi pristup hard technu.

Imate li neka nadolazeća izdanja o kojima možete pričati?

Da, započinjem vlastitu etiketu tijekom svibnja, s mojim nadolazećim izdanjem, 2024 editom poznate pjesme “TCHERNOBYL”. Nakon toga slijedi EP s nekim suradničkim pjesmama, ali saznat ćete s kim, jako sam ponosan na tu najavu.

Kakvi su vaši planovi za ovu ljeto?

Naravno, nastupi ha ha, ali i provod s prijateljima. Prošla godina bila je jako intenzivna i bez odmora, pa sam odlučio da krajem kolovoza odem u Kolumbiju na odmor. A onda ćemo vidjeti gdje ću biti nakon toga.

Bez čega ne možete na ljetnom festivalu?

Bez sunčanih naočala, kreme za sunčanje (bijela koža haha) i lagane odjeće.

Vodeća svjetska organizacija za hard techno događaje, nizozemski Verknipt, na najpopularniju party destinaciju Pag, plažu, klubove i party brodove na Zrću od 30. lipnja do 4. srpnja donosi Verknipt Croatia Holiday Festival i u Hrvatsku dovodi imena kao što su Creeds, Basswell, Oguz, Kntrlvrlst, Carv, Omaks, Køzløv, Diøn, Cristobal Pesce, Franky-B, Nikolina, Xenia i druge vodeće predvodnike ovog brzorastućeg i sve popularnijeg žanra elektroničke glazbe u svijetu.

Informacije o festivalskim i dnevnim ulaznicama, paketima koji uključuju smještaj u apartmanima ili vilama s bazenom, te cijeli lineup i program možete pronaći na službenoj stranici festivala OVDJE.