Legendarni njemački festival MELT gasi se nakon 27 godina

MELT Festival 2024 bit će posljednji ikad, a kao razlog navedene su “nepremostive promjene u festivalskom krajoliku”

Legendarni njemački festival MELT najavio je da će ovogodišnje izdanje bit njegovo posljednje, nakon dugih 27 godina. Direktor festivala MELT, Florian Czok, kao razlog gašenja naveo je “nepremostive promjene u festivalskom krajoliku.”

“Unatoč našem angažmanu i naporima u posljednjih nekoliko godina, prepoznajemo da originalni MELT više ne odgovara njemačkom festivalskom tržištu i ne može izdržati razvoj događaja posljednjih godina bez radikalne promjene koncepta festivala”, objasnio je Florian Czok za Resident Advisor. “Teška je to odluka, ali vjerujemo da je vrijeme za istraživanje novih puteva i stvaranje prostora za svježe ideje”, dodao je.

Festival, koji se održava u muzeju na otvorenom Ferropolis, smještenom između Berlina i Leipziga, vijest je objavio na Instagramu.

“Ako bi nam netko 1997., prve godine, rekao da će MELT Festival i dalje postojati 2024., vjerojatno bismo tu osobu nazvali ludom”, stoji u objavi.

“Naš cilj je uvijek bio stvoriti posebna i jedinstvena iskustva, ponuditi prostor gdje možete biti slobodni i prepustiti se glazbi i noći. Zahvaljujući vama, ova vizija postala je stvarnost”, rekli su.

MELT obećava neka “završna iznenađenja” za svoje posljednje izdanje, koja još nisu najavljena. Ovogodišnje izdanje festivala, koje se održava od 13. do 15. srpnja, uključuje više od 150 izvođača, među kojima su Ahadadream, Helena Hauff, Honey Dijon, VTSS, Sugababes, James Blake, Skepta, Romy, Yussef Dayes, DjRUM, Overmono, ISAbella, Chase & Status, Isabella Lovestory i Bambii.