Otrovni Disko: 13 zaraznih traka u ritmu pucketanja biča

Izbor senzualnog S&M groovea za one koji koji u Noći Vještica traže nešto više od kostimiranja: electro, giallo disco i techno uz krv i znoj u tamnici!

01. Carpenter Brut – Le Perv

Kultno skriveno blago electro-disca snimljeno je u ovom desetljeću – posudivši horror estetiku iz čuvenih Carpenterovih soundtracka, a pumpajuće bas linije i harmonije od Giorgia Morodera, ovi su Francuzi snimili neodoljivi hit! Poseban bonus je nevjerojatno seksi video s kadrovima iz 80’s trilera, u kojem zanosne plesačice aerobika ubija manijak sa šiljkom za led.

02. Squadra Blanco – Night Of The Illuminati

Genijalni Legoweltov projekt nažalost nije izdao ništa osim jednog dvostrukog vinila, ali se na njemu nalaze ubojiti hitovi kakve mnogi producenti ne bi uspjeli skucati u čitavoj karijeri – ova traka to posebno dobro ilustrira. Ruke vještog zanatlije, prljavi electro i nadnaravne melodije. “Fear them, for they know who you are.”

03. Tuxedomoon – No Tears (ADULT. Remix)

Stari Tuxedomoon hit oplemenjen je hladnim dodirom electroclasha u remiksu grupe Adult, koji uz nove vokale i posebno tvrdi ritam nadilazi čak i original u svom klupskom potencijalu.

04. Black Spider Clan – Living In A Twilight

Beta Evers je sredinom prošlog desetljeća izdavala crne elektro dragulje na svojoj etiketi Kommando 6, a njezin je projekt Black Spider Clan pripadao među najsjajnije!

05. Swayzak – In the car crash

Swayzak se početkom milenija nanovo izumio u electro stilu stare škole s modernim pečatom, a najsvjetlija točka je ova romantična priča o ljubavniku čiji se život gasi u olupini smrskanog automobila.

06. Crossover – Black Mess

Pripadnici prve struje electroclasha, mistici Crossover postoje od ’99-te, ali su pravu vibru pronašli 10 godina kasnije. Ova nihilistička mantra ima fantastičnu upbeat atmosferu za tako drzak i crn tekst!

07. Dead Skeletons – Om Mani Peme Hung

Kad je otkrio da je HIV pozitivan, islandski je umjetnik Nonni prihvatio budistički pristup tjelesnoj smrti. Ovaj mu je potez donio novi život, a svoju je euforiju krenuo prenositi kroz hipnotičku glazbu projekta Dead Skeletons.

08. Margot – Magico Disco

Još jedan sjajan pogrebni disco dolazi u italo formi, s duhovito karikiranim vokalom i starinskim synth-šlager temama. Kad mi zaplešete na grobu, neka to bude uz ovaj evergrin.

09. Borghesia – U Crnom

Stari je hit slovenskih majstora oda darkerskom životnom stilu – distanci, hedonizmu, te izboru garderobe. Britak ritam, suzdržana sintetička nostalgija i zadimljena atmosfera saksofona čine ovaj komad EBM-a neodoljivim adutom za dramatičnu romansu na podiju.

10. Taciturne – Der Toten

Ako niste pri zdravoj pameti, obavezno poslušajte “Der Toten”! Prije nego su se preobratili u samozatajne perfekcioniste minimalnog elektra i promijenili ime u Wermut, Taciturne su radili najtvrđi industrial techno 90-tih, patentirajući zarazni groove, kojem se današnji majstori ovog žanra klanjaju do poda.

11. SCH – Tamna Sila

Kad se Teno iz avangardnog benda SCH vratio iz Praga u Sarajevo, sa sobom je donio iskustvo tamošnjih klubova i snimio electro / techno album “Vril”. Ovaj tamni EBM hit ima sjajne stihove: “Potpuno smo sami, dijete, potpuno smo nagriženi. U hodnicima svijetlog praha tamnoj sili prepušteni.” 

12. Antoni Maiovvi – Ministry Of Death

Jedan od vlasnika Giallo Disco Records, etikete koja izdaje – giallo disco. Taj je žanr popratio brojne kultne b-horrore 70-tih i 80-tih, a ovako moderniziran, zvuči još daleko plesnije!

13. Raum.Null – Ghosts

Nakon ovog nostalgičnog epiloga, vraćamo se u (nad)realnost uz tvrdi techno kriminalno crne atmosfere, koji režira raum.null iz Beograda. On nas podsjeća da su najgore utvare upravo od krvi i mesa!