PREMIERE: Roby Deep – Road to the Unknown (Hibrid Remix)

Tvrdi tech beat udara u startu, ali Hibrid njeguje sanjarski deep originalnog aranžmana, uz kompleksnu dinamiku i psihoaktivni puls bas-linije.

Dok se izvorna verzija trake, koju potpisuje slovenski producent Roby Deep, razvija u postepenim, tekućim nadograđivanjima, remiks odmah uskače u energičan, ali jasno iskrojen ritam. Groove je suh, potkovan odmjereno doziranim funkom i začinjen kuckavim udaraljkama ugodnog zvuka, a puni bas pulsira oktave u neodoljivoj electro disco maniri. Posebna slast pružaju nostalgične synth dionice, koje su ovdje začinjene blagim dodirom dub produkcije, a njihove sanjarske kvalitete uvode maštu u pokrete plesača.

Traka će biti dostupna 9.5. na istoimenom EP-u Roby Deepa u izdanju Submarine Vibes, gdje se uz nju i originalni miks može pronaći i Yarosslavov remiks. Inače, Roby se nakon višegodišnje pauze vratio prije nešto manje od godinu dana, izdanjem “Going Under”, također na Submarine Vibes. Obzirom na karakteristični stil, koji kombinira melodioznost progressivea, suptilnost deepa i tech groove, čini se da je uletio u pravom trenutku, kad ovi žanrovi dobivaju novu injekciju svježine.

S druge strane, Hibrid je u zadnje vrijeme prilično aktivan na polju remiksiranja – najprije je riješio prilično zapaženu verziju stvari “Jesen” Sare Renar, a zatim i electro/post-punk preradu “Moramo”, izvorno u izvedbi grupe Billy Andol, na koju smo se nedavno i osvrnuli. Kao što je moguće primjetiti u ta dva, ali i u ovom remiksu, uvijek zadržava osnovnu vibru originala, samo što prolazi neotkrivenu plesnu notu i izvlači je na površinu.

Hibridov remiks “Road To The Unknown” Roby Deepa imate priliku čuti i u podcastu etikete Submarine Vibes, koji u ovom izdanju potpisuje DJ-ica Edina, koja time demonstrira kako se traka ponaša u miksu. Ako vam sjeda ovakav stil, pratite etiketu i 9.5. uberite svoj primjerak EP-a!

Roby Deep
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Hibrid
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Submarine Vibes
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar Car