PREMIERE: D.R.N.D.Y – Too Blind To See

Sočan komad techna pogonjen doziranom agresijom, punim zvukom i koncentriranom dozom mašinskog funk/soul groovea.

Avanture u produkciji D.R.N.D.Y je započeo 2013. godine, a prema svježem materijalu, može se zaključiti kako predano radi na svome djelu. Dosad je izbacivao trake za etikete kao što su Phobiq i Tauten, broj izdanja mu je pozamašan, a vrtili su ga Maceo Plex, Sam Paganini, Richie Hawtin i druge velike njuške. Uskoro mu je pred izlaskom “Turquise Swan” EP za etiketu ROMP, a s njega vam predstavljamo techno banger moćnog zvuka, u čiji je stroj ubrizgana solidna doza soula.

“Too Blind To See” otpočinje masivnim 4×4 kickom, koji udara membrane zvučnika poput kugle od tvrde gume. Nakon kratkog nagovještaja reskim hatovima, iz daljine naglo ulijeće soulful vokalni sempl, koji postaje tema što se provlači kroz ostatak trake, u raznovrsnim rasječenim i kolažiranim varijacijama. Ovdje je ritam već potkovan mašinskim diskom, pružajući dozu tech house funka, a mjestimično se plasiraju relativno diskretne, ali gotovo sakralne dionice na orguljama, koje otvaraju prostor ekstazi.

Premda D.R.N.D.Y otvoreno iskazuje kako inspiraciju nalazi u klasičnom zvuku Detroita, ovdje se ne radi o plagijatorskom citiranju ili retro fetišizmu. Naravno, traku nose elementi koji su standard žanra već dva desetljeća, ali se istodobno čuje da autor vlada zanatom i stvara zvuk koji je pun, sočan i optimalno agresivan. Svaki je komad materijala zasebno izrezbaren i brušen, kako bi se glatko uklopio u organizam trake, koja zrači vlastitim životom.

Zasad još nije poznat datum izlaska ovog EP-a, ali vam preporučamo da pratite etiketu, kao i daljnji rad mladog srpskog autora – ukoliko vam je sjela ova stvar, svakako čekirajte i ranija izdanja!

D.R.N.D.Y
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

ROMP
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar Car