PREMIERE: Demia E Clash – 36 Mono Module (Touched Bass)

Tvrdi electro s obilnom dozom olova, pulsirajućom bas-linijom i sakralnom temom za fetišiste tamnog zvuka.

Prošle godine, Bass Agenda nas je iznenadila sjajnim vinilom “Octagon” srpskog autora sa sjedištem u Skoplju, znanog kao Alavux. Andy Burton, vlasnik ove britanske etikete, plasira njezin zvuk i kroz radio emisiju, a Demia E Clash je već imao prilike gostovati na njoj, uz intervju i podcast. Premijera koju vam upravo donosimo predstavlja nadolazeću kompilaciju “Touched Bass“, koja će biti riješena u suradnji s etiketom Touched, a iza nje se krije jedna plemenita ideja.

Naime, Martin Boulton je osnovao Touched upravo kako bi kroz tu platformu uz pomoć glazbe skupljao donacije za pomoć oboljelima od raka, a sve u suradnji s organizacijom Macmillan Cancer Support. U ovom pothvatu, svoj udio će pružiti čak 138 raznovrsnih electro / techno autora i projekata, koji uključuju sjajna imena poput The Hacker, The Exaltics i Elect Pt 1 (Andreas Gehm), ali i naše adute – Ontal i Demia E Clash!

Demia je sjajan autor iz Tuzle, kojeg smo imali priliku predstaviti kad je izbacio brdo svojih traka na free download, a tom nam je prilikom predstavio svoju viziju mračnijeg elektroničkog zvuka, koju plasira od 2007.

I ovaj je put koristio klasičnu formulu oštrog i tvrdog zvuka, kojom veže electro i industrial elemente. Preko izrazito plesne podloge, presvlače se svečani elektronički omotači, a intervencije u intermezzu asociraju na apstraktne momente s Kraftwerkovog albuma “Die Mensch-Maschine“. Slomljeni ritam drži mašinsku strogost, a raznovrsne sekvence sa syntheva ostvaruju igru zupčanika u satnom mehanizmu. Naizgled ozbiljna, “36 Mono Module” zapravo nosi razigranu vibraciju – tamna paleta tonova odražava seksualnu napetost i kinky avanture u tamnici.

Kompilacija “Touched Bass” bit će dostupna 27.5. putem Bandcamp stranice etikete Bass Agenda. Do tada, preslušajte na njoj štogod iz dosadašnje diskografije, a imate priliku i riješiti Alavuxov “Octagon” uz 7 poklon-traka!

Demia E Clash
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Bass Agenda
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | BANDCAMP

Touched3