PREMIERE: AudioStorm – Black Carbon Steel

Crnogorski progressive producent na sofisticiran način uvodi melodijske elemente u techno i vješto gradi napetost trake kroz maštovitu kompoziciju.

Sprema se nova kompilacija na zanimljivoj techno etiketi iz BiH, koju znamo pod imenom Parabola Records. Njihove su zbirke traka prošarane raznim varijantama ovog tvrdog plesnog žanra: od funky/tech stvari s masnim grooveom do hardcore rešetanja. Ovaj smo se put fokusirali na sjajnu novu stvar priznatog autora iz Crne Gore, kojeg prati svjetska progressive house scena, a odaziva se na ime AudioStorm. Njegova izdanja možete naći na etiketama kao što je Bonzai Progressive, ali i Balkan Connection (čekirajte nedavni intervju + podcast menadžera etikete Miloša Miladinovića!), a njegove trake vrti ekipa od Hernana Cattanea do Marca Carole.

Premda je AudioStorm materijal češće fokusiran na nove deep/prog struje klupskog zvuka, za Parabolu je spremio prilično inovativan komad melodičnog techna sa sporogorećim fitiljem, koji u sebi krije visoku dinamiku i pravo groove iznenađenje. Provjerite kako je to izveo!

Uvodni rešetkasti EBM synth zaziva zvuk ranih 90-tih, ali u njegovoj profinjenijoj formi. Ukusno se dozirani industrijski ritmički motivi nadograđuju razvijajući plesni mehanizam, a traka vješto održava tjelesnu napetost, dok ne prepusti prednost zaokruženom grooveu, podebljanom psihodeličnom atmosferom. Unatoč minimalizmu melodijske fraze, traka pršti pozitivnom energijom, koja gorivo dobiva iz čvrstine techna, oblik i boju iz progresivnih elemenata, a posebnu čar iz zanimljive i prilično neobične kompozicije kojom AudioStorm izvanredno vlada.

Naravno, na 16-tom Parabolinom izdanju vas čeka još raznovrsnih techno poslastica domaćih i stranih autora, u rasponu od hard techna preko minimalističke berlinske struje do sočnog tech-house groovea. Kompilaciju ćete naći na svim boljim digitalnim policama glazbenih dućana 27.6. Osim toga, sprema se i prvo izdanje etikete na kazeti, gdje će se naći nešto avangardniji industrijski zvuk, a najavljeno je da će se na jednom od skorih izdanja naći i beskompromisni teškaš apstraktnog techna – Huren. Pratite ovu ekipu, čini se da imaju još dosta toga skrivenog u rukavu!

AudioStorm
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Parabola Records
FACEBOOK | SOUNDCLOUD