Rejv u zatvoru otkazan zbog sigurnosnih razolga

Nepredviđeni organizacijski problemi spriječili pretvaranje bivšeg zatvora u rejv lokaciju za vrijeme Amsterdam Dance Eventa

Trodnevni program vrhunskih rejvova koje je nizozemski kolektiv Audio Obscura za vrijeme ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa planirao održati na lokaciji zloglasnog bivšeg zatvora Bijlmerbajes otkazan je samo koji dan prije početka te goleme konferencije. ADE počinje sutra, u srijedu 17. listopada, a rejvovi u zatvoru trebali su se zbivati od četvrtka do subote.

U objavi na svojem službenom Facebook profilu promotori su objasnili: “Zbog novih problema u procesu dobivanja licence, a koji su u potpunosti izvan naše kontrole, zajedno s lokalnim vlastima shvatili smo da posjetiteljima zatvora Bijlmerbajes ne bismo mogli zajamčiti sigurnost. Zbog toga smo prisiljeni donijeti ekstremno tešku odluku i otkazati sve najavljene evente za vrijeme Amsterdam Dance Eventa.”

Podsjetimo, plan je bio da se u zatvoru održe tri nezaboravna rejva. Prve su trebali nastupati Seth Troxler i Honey Dijon, u društvu talentirane Cariste. U petak je tamnica trebala postati osjetno mračnija, a techno čuvari koji će vam naređivati kako se treba ponašati Speedy J, Rødhåd i Jon Hester. Kao headlinerica finalne večeri bila je najavljena Nina Kraviz, najbolja lanjska DJ-ica po izboru Mixmaga, zajedno s njenim labelom трип.