PREMIERE: RanchaTek servira moderni klasik “On The Floor” za Nervous Records

Vruća i znojna techno akcija sa zdravom dozom soulful retro motiva.

Bez velike pompe u svom nastupu, RanchaTek je savladao ključna pravila techno i tech-house zanata, a ona se mogu sažeti u jedan pojam: akcija na podiju. Kao što nam je napomenuo u nedavnom intervjuu, voli se igrati sa zavodljivim semplovima 60-tih, 70-tih i 80-tih – zato njegov techno nosi moćna doza groovea. U tome nije izuzetak niti nova traka “On The Floor”, čija privlačnost leži upravo u fokusiranom minimalizmu: energični motorički potencijal nemilosrdnog elektroničkog ritma služi kao vozilo za senzualne note ženskog vokala, čiji soul ubrizgava vrućinu na podij. Bacite uho:

Traka starta u klasičnom mašinskom 4×4 zahuktavanju, pripremajući teren za ulazak funk/soul elemenata. Rotirajući, repetitivni komad soulful vokala uvlači u hipnotički tunel, koji zaokružuje punoću disco ritmom u tech-house formatu. Ipak, ovdje se prije radi o funky technu nego o tvrdom houseu, jer struktura trake odražava ogoljelu futurističku estetiku zlatnih dana žanra. Posebno je dobro riješen prigušeni intermezzo, tempiran točno da izazove psihoaktivne reakcije prije nego groove ponovno preuzme dominaciju nad uzavrelim podijem.

RanchaTek je još jednom dokazao kako za kvalitetnu traku nije potrebno zalaziti u nepotrebna eksperimentiranja ili ukrašavanja – dovoljno je slijediti intuiciju, ali i upravljati strastima ekipe na podiju. Traka “On The Floor” izlazi 7.11. na etiketi Nervous Records, a bit će dostupna na svim boljim digitalnim policama.

Petar Car