PREMIERE: Hurenov prljavi remiks Q’le-tove “Raw” s prve kazete Parabola Records

Čađa, motorno ulje, treperava svjetla i distorzirani kickovi ilegalnih partyja.

Sarajevski techno DJ i producent Q’le voli prljavi zvuk i horror tematiku, pa nije ni čudo što su mu na EP-u “Raw” naslovnu traku remiksirali upravo bosanski industrial techno majstor Forest People i legendarni Kanađanin Huren, veteran agresivnog i abrazivnog pristupa klupskom zvuku. Inače radi se o prvom kazetnom izdanju etikete Parabola Records iz Banja Luke – inače, s nje smo već smo imali zadovoljstvo predstaviti Dubras-ovu “JAXT7”, “Comrad” od Paperclip Project i “Black Carbon Steel” od AudioStorm-a. Danas vam premijerno donosimo čađavi Huren-ov remiks, koji međuigrom buke i repetitivnog čekićanja dočarava atmosferu ilegalnih partyja u derutnim podrumima:

Pumpajući kick i zveket činela otvaraju ritual, presječeni povremenim eksplozijama grmljavine. Nakon kratkog uvoda, traka se rascjetava u punoj distorziji, stupajući nemilosrdno kroz šrapnele i potmulo sijevanje projektila u pozadini. Suluda, primitivna repetitivnost u kombinaciji s atonalnim teturanjima željezne melodije svakim novim udarcem razbija inhibicije, ostavljajući plesače u razgolićenoj ekstazi dok se sudaraju sa išaranim zidovima nekog zaboravljenog podzemlja.

Premda na ostatku izdanja zvuk nije ovoliko korodiran, nije niti pretjerano daleko – izvorni miks trake je produciran čišće, ali zato kick fokusirano otkucava lubanjom dok oštrice syntha ostavljaju tragove na slušnim opnama. Forest People je iz trake izvukao posebno masivan groove, a pritom je podesio zupčanike ritma u uzorke koji pružaju zabavnu igračku za mozak.

Q’le-tov EP “Raw” izlazi na kazeti 10.11., a cijena je 3€. Ukoliko ju naručite, dobit ćete besplatno download čitavog izdanja u digitalnom formatu, da ga možete vrtiti u setovima! Uz totemsku vrijednost za fetišiste, topli zvuk kazete je poslastica za slušanje kod kuće – naručite ju OVDJE.

Parabola Records
FACEBOOK
SOUNDCLOUD
BANDCAMP

Q’le
FACEBOOK
SOUNDCLOUD

Huren
FACEBOOK
SOUNDCLOUD

Petar Pan