Milan Pivalica: nakon duge stanke ponovno u studiju

Jedan od pionira splitske klupske scene otkriva nam ponešto o iskustvima na Ibizi, akciji na Jadranu i produkcijskim taktikama u studiju, a umiksao nam je trenutne favorite!

Milan Pivalica (ex-Pille) je splitski DJ s karijerom koja seže još od kasnih devedesetih, a njegov stil karakterizira jedan profinjeniji deep/tech zvuk. Sudjelovao je u profiliranju rane underground scene u Dalmaciji, a trenutno su mu aktivnosti usmjerenena E! Nights večeri u splitskom klubu Kameleon, te ljeti na hvarske klubove Hula-Hula i Pink Champagne. Osim toga, bavi se i produkcijom sofisticiranih tech-house traka s deep elementima, premda mu je taj kreativni aspekt privremeno na ledu. No, čini se da je to samo zatišje pred buru – bacite uho na glatki miks podcasta koji nam je snimio i saznajte što sve krije u rukavu!

Milane, donosiš nam svoj najnoviji mix uradak, potpisao si se kao Milan Pivalica. Možeš nam reći malo o tome kako je nastao te zašto ime po kojem te svi poznaju (Pille op.a.) ostavljaš iza sebe?

Pille je moj nadimak iz prvog razreda osnovne škole, a kako je prvi DJ nastup došao potpuno spontano na inzistiranje moje tadašnje ekipe, te sam imao doslovno minutu vremena da odlučim kako ću se predstaviti na flyeru, ispalo je Pille – i ostalo dugi niz godina. Nedavno mi je Facebook zabranio da koristim svoj nadimak i tako sjeli nas dvoje (Milan & Pille) da popričamo, pa pita Milan Pille-a: Pille, bi li se naljutio, ako bi se sad malo potpisivali kao Milan Pivalica? Pille je odgovorio da nema problema, a i njegov izraz lica je upućivao na to da zaista nema ništa protiv 🙂

U čemu nakon ovih svih godina pronalaziš inspiraciju za svoje mikseve i općenito glazbu koju puštaš?

Glazba je dio mog života, tako da mi je sama po sebi inspiracija… Naravno, to može biti i trenutak kad sam down, trenutak kad sam happy, kiša, dobar party, supruga koja želi novi miks, sunce, dobra traka, moment kada moram snimiti novi miks…

Bio si na Ibizi na closing partijima, što te se najviše dojmilo na bijelom otoku i koje putovanje sljedeće imaš na umu?

Posjetio sam više manje sva mjesta u Europi za koja mislim da imaju tradiciju clubbinga, London, Berlin, Amsterdam i Ibizu, to je zadnjih 20 godina dio moga života i posla i normalno je da me zanimalo kako stvari funkcioniraju na tim levelima. Šta se Ibize tiče, ona je predivna sama po sebi, slična našoj obali klimom i podnebljem, klubovi su vrhunski i svaki dan puni ljudima koji su došli isključivo radi određene glazbe i artista, sound systemi u klubovima su uglavnom genijalno namješteni, no to sam sve i očekivao, najviše me se dojmio super organiziran promet te čistoća samog grada. Iduće putovanje će biti totalni chill, nema veze sa partijanjem 🙂

Koji je po tebi razlog zašto Zagreb ne bukira češće splitske DJ-e i obrnuto?

To je jedno od pitanja na koje će morati odgovoriti gospodin Mamić ekipi iz USKOK-a 🙂

Milan _Pivalica

Klub Kameleon se u ovoj sezoni odlučio za rebranding i novi koncept klupske zabave. E! Nights su dio programa tog kluba, a ti si jedan od glavnih zaduženih za gostovanja. Kako je bilo na Zabieli i što očekuješ od budućih gostovanja?

Ovo je treća sezona E! Nightsa i evo još smo tu na okupu, odnosno mogu reći da stvari iz sezone u sezonu dižemo na viši level i to me sve skupa jako veseli. Energija koja se osjetlila na Zabielinom nastupu je bila ‘svemirska’, rijetko viđena ne samo na ovim prostorima nego inače, a to najbolje potvrđuje njegova zahvala na službenoj facebook stranici, lik je ikona i zna svoj posao iznimno dobro, sve se poklopilo i imali smo vrhunsku zabavu. Nakon Timo Maas-a koji je gostovao prošlu subotu iščekujemo Anju Schneider 19.12. i mislim da bi to mogla biti genijalna predstava prepuna emocija s jedne i druge strane pulta. Uglavnom, od svakog eventa očekujemo samo najbolje, to je nešto što smo si obećali međusobno na početku kreiranja ove sezone.

Tijekom ljeta si na Hvaru jedan od rezidenata u klubovima Pink Champagne i Hula-Hula, tijekom zime u Splitu zauzet obvezama oko kluba Kameleon…ostane li što vremena za studio?

Ljeti nemam ni sekunde, ali zimi se uvijek nađe vremena za igrice sa knobovima, potenciometrima i tipkama u studiju. To je nešto šta me ispunjava i smiruje i veselim se svakom trenutku boravka u toj prostoriji.

Kojim se principima vodiš u svojoj produkciji? Na koji način koristiš opremu, držiš li se specifičnih žanrovskih pravila ili si razvio neke osobne metode?

Osobno sam samouk kao i velika većina producenata, tako da sam tijekom godina razvio neke svoje skillove i metode korištenja svih tih aparata. Ne volim ‘buljiti’ u ekran, i crtati po njemu, krcati samplove, više volim sviranje instrumenta, stvaranje melodije, snimanje live takeova, sesije sa dragim ljudima. Imamo dosta analogne opreme i instrumenata, pa je to valjda uzrok takvom načinu rada.

Ima li neka scena na ovim prostorima koja ti je posebno zanimljiva, neki producenti s kojima bi volio surađivati?

Balkan je plodno tlo i postoji dosta kvalitetnih programa i kvalitetnih ljudi koji bi definitvno bili poznatiji da svi skupa živimo malo zapadnije, ali mišljenja sam da je sveukupna krvna slika jako zadovoljavajuća. Ne bih posebno nikoga isticao osim Petra Dundova, kojeg najviše cijenim kao producenta koji već 20 godina ima svoj flow i iznimno je priznat vani.

Koji su ti planovi za ostatak sezone, a koji za iduću godinu? Na koje se područje planiraš intenzivnije fokusirati?

Želim sa ekipom privesti kraju treću sezonu E! Nights-a jednako uspješno i kvalitetno kao i do sad, te nakon ljeta krenuti u njeno četvrto izdanje ako bude moguće, također, planiram završiti započete projekte u studiju, jer nakon jedne velike stanke opet se događa nešto lijepo i meni uhu drago, imperativa nema, ali ako ugledate u budućnosti neki projekt, ako čujete neki zvuk – nemojte ostati iznenađeni 🙂

Milan _Pivalica _1

E! Nights pres. Anja Schnider @ Kameleon
FACEBOOK EVENT

E! Nights Presents Anja Schneider 19.12.2015. Kameleon

E! Nights pres. New Year @ Kameleon
FACEBOOK EVENT

E Nights Presents New Year 31-12-2015 @ Kameleon