Petar Cvetković: tko stavi srce na stol, taj je dobar!

U njegovom studiju vječno se ‘kuha’, a nova etiketa snove drži gdje im je mjesto – ne unutra!

Iz glazbene obitelji pravo na tadašnju hip hop scenu s Podrškom iz kraja, Cvetković danas gospodari beogradskim dirty samples-om i cheap thrills-om. Član Happy People-a, koji preko 20 godina organizira kako partyje tako i glazbene i umjetničke evente, za sebe kaže da ga muzika opisuje bolje od riječi. U tom duhu donosimo top shit podcast pripremljen samo za ovu priliku! U tekstu ispod donosimo priču o Petru, njegovom radu i tajnama zanata. Čitanje preporučeno!

Kako si odlučio da ćeš da se baviš muzikom i DJing-om? Šta se desilo kada je pala ta odluka?

Uglavnom je sve išlo nekim pojedinačnim koracima, od škole klavira kada sam imao 7-8 godina, kao i “tortura” starijeg brata da se još u tim godinama razumem u jazz 🙂 sve ostalo se dešavalo spontano, bez naročitih planova, a sve je u tome da je ljubav pobedila 🙂

Nedavno si izbacio podcast i za Cadenzu, da li možemo da očekujemo neko izdanje za njih? Šta se trenutno kuva u tvom studiju?

Cadenza je pozamašna mašinerija vredna pažnje i poštovanja, tako da nisam mnogo razmišljao o tome, ali opet, nikad se ne zna.

U studiju se uglavnom stalno kuva i priprema, kao i servira uglavnom dok je još toplo, a najbitnije je da smo Hayden i ja pokrenuli Dreams Are Not Inside etiketu i očekujte nove “specijalitete”, uglavnom za gurmane 🙂

Pripremio si sjajan podcast za Klubikon – šta možemo da čujemo u ovom podcastu i kako bi ga ti opisao?

Top Shit!

Ti si uz Marka Nastića, Dejana Milićevića i ostalih DJ-eva iz Srbije – odlučio da takođe zadržiš svoje pravo ime. Da li misliš je ljudima sa ovih prostora teže da se probiju ako ne koriste neki nickname ili alias?

Za probijanje je potrebno mnogo više od samog imena, tako da se težina proboja meri nekim drugim mernim jedinicama.

Šta po tvom mišljenju čini dobrog DJ-a, a šta dobrog producenta?

Ko stavi “srce na sto” taj je dobar.

VST bez kog ne možeš je…?

UAD

Tvojih top 5 pesama trenutno su…?

Neka budu prvih pet ili već poslednjih pet iz samog mixa.

Koji je najbolji savet ili lekcija koju si naučio kao artist?

Kada me je DJ Lale jednog dana upitao uz uvodno objašnjenje da imam dobru tehniku miksa i da slažem trake kako treba, “…a gde je tu zezanje?” 🙂

Kada bih sad morao da kreneš od nule kao artist koji bi ti bili prvi koraci?

Produkcija uvek!

Za sam kraj reci nam gde možemo uskoro da te čujemo?

Februar će biti dosta dinamičan, u Nišu sam 6.2. potom 11.2. u klubu Mladost slavimo kao Happy People 22 rodjendan, zatim 20.2. u goste nam dolazi Eddie Richards u klubu 9 i kuva se još ponešto al evo neka ovo bude za sad.

Petar Cvetković
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar _Cvetković -min

RAZGOVARAO: Vladimir Trifunović
UREDILA: Anita Ugrina