Omiljeni techno marš bend MEUTE izbacuje album “Puls”

Uz obrade hitova "What Else Is There" ili "Slip", na drugom studijskom albumu naći će se i tri originala s potpisom članova benda

Nakon što je svojim originalnim pristupom i samosvojnim spojem zvuka puhačkog benda i klupske elektronike oduševio muzičku publiku diljem svijeta, jedanaestočlani techno marš bend MEUTE 21. će veljače na svojoj kućnoj etiketi Tumult napokon objaviti i svoj drugi studijski album “PULS”. Nema sumnje kako ćemo opet uživati u puhačkim preradama techno, house i rejv klasika i hitova u izvedbi ovih luđaka iz Hamburga.

Neka od imena čije su radove momci iz ovog neobičnog benda ovaj put obradili itekako su dobro poznati deadmau5, Flume, Röyksopp ili Kölsch, a poseban je novitet ove ploče to što će se na njoj naći i tri originala s autorskim potpisom članova grupe. Ono što je započelo kao simpatičan eksperiment na ulicama njemačkog Hamburga relativno se brzo prometnulo u svjetsku senzaciju za one spremne na nesvakidašnje muzičke avanture.

Spajajući tvrdi techno s ekspresivnim linijama puhačkih instrumenata, MEUTE elektroničku muziku takoreći oslobađa od zarobljenosti u DJ pult. Samo bubnjevi i puhači, bez ikakvih kompjutora, sekvencera i drugih uređaja za stvaranje elektroničke muzike, sve su što ovaj bend/orkestar/nešto treba za jednu malu revoluciju techno muzike, koja se, s druge strane, nipošto ne odriče svojih korijena.

MEUTE “PULS”
1. Panda (Oscar House Rework)
2. Holy Harbour (MEUTE Original)
3. What Else Is There (Röyksopp Rework)
4. Push (Kölsch Rework)
5. Purple Noise (Boris Brejcha Rework)
6. Slip (deadmau5 Rework)
7. Unfolding (Rival Consoles Rework)
8. Endling (MEUTE Original)
9. Raw (MEUTE Original)
10. Rushing Back (Flume feat. Vera Blue Rework)