Nicole Lopez: “Još uvijek živim u prijelomnome trenutku”

Mlada Nikolina Lugonjić nam se predstavila podcastom u groovy techno stilu, koji je u današnje doba pomalo i zapostavljen!

Nicole, reci mi nešto o sebi: odakle dolaziš, koliko imaš godina, koje je tvoje najranije sjećanje vezano uz glazbu?

Rođena sam u Salzburgu, ali sam više vezana za Doboj odnosno Stanare odakle potječu i moji korijeni. Imam 17 godina, a najranije sjećanje vezano za glazbu su recimo brojne situacije skakanja i pjevanja moje sestre i mene, od kad znamo za sebe. Od bliže obitelji samo se ona i ja bavimo glazbom: ona pjevanjem a ja DJ-ingom.

Kako je počeo tvoj glazbeni, put, kada si se zainteresirala za techno, postoji li neki prijelomni trenutak?

Koliko se sjećam, bilo je to ljeto 2013. kada me je rođak poveo na moj prvi rave u Doboju. Tada se nešto u meni preokrenulo i u moj život je ušao techno! Prijelomni trenutak još uvijek živim.

Koji su tvoji apsolutni uzori i zašto?

Mlada sam i definitivno od svakoga imam ponešto za naučiti, ali težim tome da izgradim svoj identitet.

Kada su u pitanju uzori, apsolutni broj jedan je neponovljivi Carl Cox koji nije bez razloga, ako ne najpoznatiji, onda među najpoznatijim dj-ima na svijetu. Izdvojila bih i DJane kao što je Nina Kraviz – ta energija, sloboda za miksetom, neodoljiv šarm.. neopisivo! Zatim Nakadia, koju sam imala čast upoznati, i totalno je kul osoba. Definitivno bih voljela dijeliti pult sa njom.

Gdje si do sada nastupala i koji je tvoj najdraži nastup i zašto?

Prvi nastup sam imala u doboju u Milenijumu. Nastupala sam i u Salzburgu, u Space klubu i Felsenkelleru.

Što se domaćeg terena tiče, nastup u Novom Gradu mi je ujedno i omiljeni nastup, totalno kul raja! Nekako su me prihvatili odmah kao domaću i sada sam veoma vezana za to mjesto i ljude.

Nicole _Lopez _3-min

Kako stojiš s produkcijom? Što misliš o danas nametnutom imperativu da DJ-i moraju biti i producenti?

Produkciju sam nedavno počela učiti i raditi tako da prvo izdanje možemo očekivati uskoro, eksluzivno na mTechno Records.

Pa ne znam da li bih rekla da je nametnut imperativ – ipak je 21. stoljeće, i ako napreduje tehnologija, napreduju miksete, sasvim je u redu to rade i sami DJ-i.

Koji su tvoji planovi za budućnost, gdje ćeš nastupati, planiraš li kakvo izdanje? Gdje se vidiš za pet godina?

Moja mladost nije mi opravdanje da preskačem stepenice pa tako gledam i na budućnost, i idem korak po korak. Možete me uskoro vidjeti u Sarajevu u okviru projekta Nexus Room koji se održava 26. veljače u Klubu Kuća. Nakon toga imam zakazan photo shooting te slijedi priprema prvijenca.

Kada bi mogla izvesti back 2 back s bilo kime, tko bi to bio i zašto?

Budući da mi je Nakadia jedna od uzora u ovom poslu, ona bi bila moj izbor jer mislim da imamo sličnosti kad je u pitanju selekcija. Kad je o regionalnoj sceni riječ, b2b sa Wordom bi bio pun pogodak, jer smatram da od njega imam mnogo za naučiti.

Ja kažem techno, ti kažeš…? RAVE ON!

I za kraj, kaži mi nešto o podcastu; što te inspiriralo, koji žanr prevladava, jesi li radila playlistu ili samo puštala selekciju “po uhu”…?

Podcast je pripremljen i trake probrane, kao i njihov redoslijed, nisam ništa prepustila slučaju. Set je dosta groovy, ali je techno taj koji prevladava. Sretna sam sto imam priliku to eksluzivno podijeliti s čitateljima Klubikona, a Vama se zahvaljujem na podršci i odvojenom vremenu.

P.L.U.R <3

Kao što je Nicole najavila, Nexus Room novi je projekt Chain Reaction Events i Connect Sarajevo – svaka slučajnost sa stvarnim institucijama je namjerna! Ideja je ugostiti regionalna i međunarodna imena koja su ostavila ili će tek ostaviti značajan trag na elektroničkoj sceni. Partyji će biti dostupni i na streamu, a prva edicija očekuje nas u sarajevskom kultnom mjestu Kuća, 26. veljače. Tom će prilikom mTechno Records predstaviti dvije svoje uzdanice – beograđanku Deu Magnu i Nicole Lopez. Podršku će im pružiti Worda, Reactoor i speciajalni gost na bongovima Drummer Ally.

Nicole López
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Nexus Room
FACEBOOK EVENT

Iva Trčić