Darkrow – španjolski groove u techno formatu

Majstor iz Galicije slijeće u Labin i Zadar – čekirajte intervju i bacite uho na podcast kojim najavljuje vibru!

Još od kraja 90-tih, Darkrow je jedan od najjačih predstavnika tvrdog techno zvuka u Španjolskoj. S izdanjima za etikete kao što su Patent Skillz ili Transmit, nominacijama za najboljeg nacionalnog DJ-a i bezbroj nastupa diljem svijeta, zacrtao je karijeru priznatog umjetnika elektroničkog zvuka, čiji setovi razbuđuju bokove čak i ekipi kojoj techno nije primarni interes! Vrte ga Dave Clarke, Hawtin, Carola, ali i Umek i Marko Nastić! Svoju će zavidnu vještinu demonstrirati 15.7. u sklopu Groove On Air programa u labinskoj Dubrovi, te 16.7. na open air večeri Electronic Soul programa u Zadru. Upoznajte ga prije seta kroz podcast i par kratkih pitanja!

Što te privuklo ranoj španjolskoj klupskoj sceni?

Još otkako sam bio klinac obožavao sam hip-hop, a zatim sam počeo upoznavati elektroničku glazbu na nekim programima u gradu. Nakon toga, kao 16-godišnjak sam počeo vrtiti na privatnim partyjima, bilo je to jako zabavno doba!

Što doživljavaš kao ključne prednosti techno zvuka Španjolske? Koga među izvođačima smatraš svojim mentorima?

Hard techno je oduvijek bio simbol sjevera Španjolske (Galicia i Asturias), a bio sam te sreće da upoznam producente kao što su Aitor Ronda ili bando još dok sam bio zbilja mlad, oni su mi pomogli da počnem s produkcijom kad sam imao 19 godina.

Osim beatmatchinga, što smatraš najvažnijim DJ tehnikama?

Mislim da u ključne kvalitete dobrog DJ-a spadaju tehnika i dobar ukus u glazbi. Svi bi DJ-i najprije morali naučiti vrtiti na Technics deckovima, a zatim, ukoliko žele, ući u svijet digitalnog.

Koje su najbitnije karakteristike tvojeg stila u produkciji?

U svim su mojim trakama najbitniji groove i bas-linije. Odnos udaraljki i basa, te kicka i basa pruža moć mojoj produkciji.

Kroz godine je tvoj talent prepoznat kroz razne nominacije, tvoje su trake vrtili superstar DJ-i, objavljivale su te prestižne etikete.. Što ovo sve znači za tebe?

Priznanja pružaju užitak i komfor u činjenici da sve ide kako treba, ali je kao i u ostalim umjetnostima nabitnije nikad ne stati s učenjem i sticanjem novih iskustava. Možda je u tome tajna: nikad ne stati.

Vodiš etiketu Datagroove. Kako si odabrao ime i na koji način ono predstavlja njezin zvuk?

Osim što sam DJ i producent, bavim se i programiranjem. Ime je nastalo spajanjem dva pojma: Data (vezano za svijet kompjutera) i Groove (takvu glazbu želim izdavati. Sasvim jednostavno!

Kad si bio klinac, scenom su vladali P.L.U.R. ideali. Smatraš li da je to i dalje slučaj?

Nažalost, ne u svim gradovima. Kad sam bio klinac rejvove smo organizirali na nebrojenim mjestima, sad je sve puno kontroliranije, pa je to neizvedivo.

Kako doživljavaš promjene u klupskom stanju uma kroz zadnja dva desetljeća?

Publika se navikla na velike ljetne i zimske festivale, teško je biti rezident u klubu i napuniti ga svakog vikenda.

Ljeto stiže. Što ono za tebe znači, u odnosu na druga godišnja doba?

Sunce, vrućinu, opuštanje, plaću i sjajne partyje!

Ovog ćeš ljeta vrtiti na dva eventa na jadranskoj obali. Kakko doživljavaš scenu u Hrvatskoj i regiji?

Zbilja mi se sviđa hrvatska scena, zadnjih sam godina vrtio i po Sloveniji i Srbiji. Čini mi se da istok Europe puno bolje reagira na techno nego na house! Hrvatska mi se posebno sviša jer me podsjeća na Galiciju u kojoj sam odrastao.

Kakav zvuk možemo očekivati? Spremaš li neke “ljetne hitove”?

Naravno, bit će dosta techna, a i nekih ekskluzivnih traka koje će izaći tek na zimu!

Darkrow -2

Groove On Air je projekt iza kojeg stoji labinska ekipa Something Irresistible, a održat će se 15.7. u labinskom parku Dubrova. Uz Darkrowa vrte još Adoo, Lemon, Mo’Funk & Asta Nova, Life4Funk, Poco Loco, Robert Matt, Tech Rule i Ko Mar. Cijena ulaznice još nije poznata! FACEBOOK EVENT

Groove On Air W Darkrow 15.07.2016. Stancija Dubrova

Electronic SOUL Open Air će se održati 16.7. na zadarskoj plaži Petrčane, a uz Darkrowa domaće boje predstavljaju Adoo, Poco Loco, Edy C., Mani, Toni Kostijal i rezident Butters, a za warm up su zaduženi Fruty b2b Sabina. Cijena ulaznice je 70kn u pretprodaji, a 90kn na ulazu. Više detalja saznajte OVDJEFACEBOOK EVENT

Electronic SOUL Pres . Darkrow 16.07.2016. RED Petrčane

Darkrow
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Petar Car