Nizozemski kralj stao iza muzičke industrije: Festivali su esencijalni!

Willem-Alexander naglasio je svijest o važnosti festivalske industrije u razgovorima s nizozemskim organizatorima i promotorima

Nizozemski kralj Willem-Alexander nedavno je izjavio kako se u njegovoj državi muzički festivali smatraju esencijalnima, u nizu razgovora koje je vodio s organizatorima evenata i promotorima kako bi ih obavijestio o novostima oko epidemiološke situacije. Njezino poboljšanje je posljednjih tjedana uzrokovalo ukidanje određenih mjera opreza, ali vrijedi podsjetiti kako nizozemski ministar zdravstva Hugo de Jonge tvrdi kako će se najveći festivali morati strpjeti dok se ne pronađe cjepivo za koronavirus.

Baš vezano za tu izjavu kralj je Willem-Alexander izjavio kako se nada da će se povratak masovnih muzičkih okupljanja dogoditi čim prije moguće, naglasivši kako nizozemska država industriju festivala smatra esencijalnom. No ni najljepše ni najoptimističnije kraljeve riječi nažalost ne mogu ubrzati dugotrajan proces medicinskog osiguravanja budućih velikih okupljanja.