EXIT festival seli se u Hrvatsku ili Crnu Goru?

Zbog financijskih problema festival traži novi dom, u igri i Arapi

Novosadski festival Exit, jedan od najvećih ne samo u ovom dijelu Europe, mogao bi se dogodine preseliti u Hrvatsku, govore saznanja Jutarnjeg lista. Novi dom festivala bio bi Umag, u kojem se već odvija Exitov spin-off festival Sea Star, pa bi Istra tako 2021. godine mogla ugostiti slavna imena među kojima se ističu David Guetta, Solomun, Paul Kalkbrenner, Paul van Dyk i Nina Kraviz, sve redom headlinere već najavljene za dogodišnje izdanje voljenog festivala.

No uz Hrvatsku se kao mjesto novog Exitovog poprišta spominju i Crna Gora i neimenovana arapska zemlja, koje bi također sebi voljele dovesti jedan od najprepoznatljivijih kulturnih brendova koji je srpskom turizmu do sada priskrbio čak 200 milijuna eura. Razlog cijele priče su navodni financijski problemi festivala, posebno naglašeni otkazivanjem sponzorstva dosadašnjeg sponzora Telekoma.

“Poznata je činjenica da smo tijekom godina dobijali puno ponuda da se EXIT preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu, jer gotovo da ne postoji zemlja na svijetu koja u svojoj turističkoj ponudi ne bi imala jedan od najvećih svjetskih festivala koji svake godine donosi desetine milijuna eura lokalnom turizmu. U ovom trenutku jedino možemo potvrditi je da postoje razgovori i da su sve opcije u igri”, službena je objava organizacije festivala nakon curenja ovih informacija.