Alluvion – nova rezidencija u staroj tvornici duhana

Od nostalgičnih deep nota do biranog techna, uz odlična gostovanja, ekipa entuzijasta donosi kvalitetni underground clubbing u Ljubljanu.

Prvu će im sezonu otvoriti klupski gurman sa sjajnim ukusom –  Kristijan Molnar! Uz njega, gostuje Ilija Mandić iz novosadskog kluba Enter The Cube, a vrte i rezidenti: Marc Grabber, Brlee i Jagnje. S Jagnjetom (Janja Tekavec) i Marcom smo razgovarali o smjeru i planovima ovog zanimljivog novog žarišta na regionalnoj klupskoj mapi!

Odakle ime Alluvion? Nosi li neku metaforu vezanu za zvuk koji plasirate?

Alluvion znači nešto duboko, nešto što zadire duboko u bit odnosno srž života, jezgru: tamo gdje se događaju procesi prihvaćanja vanjskih utjecaja i kroz te procese se prihvaćaju i već postojeći procesi. Nešto što se događa prirodno, nešto što se već događa cijelo vrijeme, transformira se i tako i mjenja svoju okolinu. I mi želimo ostaviti utjecaj kroz glazbu koju promoviramo, tako da publika koja dođe na naše događaje osjeti širinu, da se prepusti momentu te širi pozitivu kroz kvalitetnu i pomno izabranu glazbu.

Žanrovski gledano, kakav program spremate u vašoj novoj rezidenciji? Koji pravci klupske glazbe prevladavaju u Sloveniji i gdje ste vi pozicionirani u tome?

Glazba se non-stop razvija, na klupskoj sceni se također zamijenila generacija, što se svakako osjeti.

Potrebno je pratiti događanja. Svakako ne želimo biti “jedni od”, nego ponuditi drugačiji priču, te raznovrsniji program, kojeg je teško naći – bar što se ljubljanske scene tiče. Glazba koju mi promoviramo već postoji po ljubljanskim klubovima, ali je raspršena po raznim događajima.

Kod nas, želimo kuhati mješavinu lijepog deepa i melakoničnog housea, prožetog kroz tvrđi, ali melodiozni techno. Naš event je samim time predviđen za uži broj ljudi, te neće stvarati preveliki “hype”, što nam je u konačnici i cilj – pošto sami ulažemo vlastite novce, a sve kako bi imali kvalitetan događaj za okupljanje i druženje s dragim ljudima. Iz tog smo razloga i izabrali klub ZOO, jer ima točno onakvu intimnu i pristupačnu atmosferu koju smo željeli. Inače, klub se nalazi unutar stare tvornice duhana, koja sa svojim velebnim zidovima daje poseban štih i atmosferu.

Alluvion _Residency _#1_DJ_DJ_booth

Glazba je najbitnija, ali pravo okruženje, atmosfera i dodatni sadržaji pojačavaju njen učinak – svaki veliki klub i program ima svoju mitologiju. Što Alluvion sve nudi? Kakva se vibracija i publika može očekivati na vašim večerima? Planirate li eventualno i širenje djelatnosti – izdavaštvo ili druge vrste kulturnog sadržaja..?

Držat ćemo sve jednostavno i intimno, bez velikih i bljeskavih light sistema, zastava i go-go plesačica, ne zanima nas komercijalni efekt događaja, mi nismo ovdje zbog para i slave. Mali, fini klubić sa kvalitetnom glazbom i kvalitetnim ljudima, a onima koji nam nisu dragi dati ćemo odmah do znanja. Zatvori oči i pleši, to je to. Jedan od ciljeva organizacije je i da se spojimo sa raznim promotorima/dj-ima/ producentima iz regije. Želja za otvaranjem diskografske kuće postoji, ali to je još dosta daleko od realizacije. Razmišljamo i radimo na tome da pokrenemo podcast emisiju, te video kanal, nadamo da će to oživjeti već do kraja godine.

Na prvoj vam je rezidenciji gost Kristijan Molnar, na idućoj Petar Dundov – čini se da imate dobru suradnju s ekipom iz regije! U kojim točkama regionalne scene vidite potencijal, a koje smatrate slabima? Što bi za vas značilo jačanje scene na ovim prostorima?

Nama je regija jako bitna i – kao što svaki pametan čovijek zna – mržnja između Slovenaca i Hrvata, te Srba i Hrvata i tome slično samo služi velikim moćnicima da se dokopaju regije i zarade na našim lokalnim prepiranjima i izmišljenim mržnjama. Mi radimo na tome da se širi svijest da smo zajedno jači… Kome to još nije jasno, skrenut ćemo mu samo pozornost na to da svi znamo i govorimo isti jezik, te da možemo perfektno surađivati i zajedno rasti. Ojačati scenu možemo promoviranjem kvalitetnih izvođača, te organiziranjem događaja radi glazbe i ljudi, a ne radi kojekakvih kurčenja i preseravanja na temu “ko je jači”, “koji klan je jači” ili “on ima para, on je kul”.

Uz odabir sadržaja i entuzijazam koji ste pokazali, prilična je mogućnost da će vaša vizija solidno uhvatiti korijen. Koje su vaše ambicije za budućnost? Naravno, postoje stvari s kojima još ne možete izaći u javnost, ali sigurno možete otkriti osnovni smjer (i bar neku sitnicu)!

Asa u rukavu imamo, samo ga još nismo pronašli, a to je vjerovatno iz razloga što oblačimo prvo odijelo tek u petak. Na početku smo i moramo vidjeti kako će nam se karte posložiti, planovi postoje i sve radimo iz dobrih namjera, pa se nadamo da ćemo time i privući dobru karmu. Svaki početak je težak, tako će i naš biti …. idemo u ovo bez velikih očekivanja.

Nama se čini da su ključni adut već pronašli, a to je istinski entuzijazam! Uz ovakav program, hodočašća u glavni grad Slovenije će biti učestalija, a ljubljanskim će clubberima sigurno prijati ovo osvježenje.

Ako ste u prilici, svakako potegnite do kluba ZOO u Tržaškoj 2, iskusite privlačni ambijent i užvajte u kvalitetnom zvuku regionalnih majstora! Program počinje večeras (9. 10.) u 23h, traje do 06h a ulaznica je 6€.

Marc Grabber
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Brlee
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Jagnje
SOUNDCLOUD

Alluvion
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Alluvion Residency #1
FACEBOOK EVENT

Alluvion Residency #1 @ ZOO