Kölsch i Cercle zbog političkih pritisaka otkazali nastup na Cipru

Nespretna formulacija o nastupu na "Sjevernom Cipru" pokrenula lavinu iz koje se rodilo otkazivanje

Prošlog je tjedna, točnije 25. svibnja, Cercle najavio novo izdanje iz serije svojih nesvakidašnjih nastupa kojima taj brend pomiče granice onoga što se može doživjeti putem streama. Danski DJ Kölsch svoj je prvi nastup na Cipru trebao održati upravo u okvirima suradnje sa Cercleom, i to u zapanjujućem dvorcu Saint Hilarion. Nastup se trebao održati danas, 31. svibnja, ali do njega nažalost nije došlo – organizatori i izvođač su ga bili primorani otkazati.

Naime, iako je većina komentara nakon najave nastupa bila izrazito pozitivna i uzbuđena, nekima je zasmetala što se sve skupa najavljivalo kao da će se održati u “Sjevernom Cipru”. Nećemo vas ovdje zamarati genezom i nemuštim pokušajima objašnjavanja uzroka ciparskih političkih problema – ali takva j formulacija u nekim krugovima itekako problematična zbog turske prisutnosti na otoku. Stoga su se čak i oni koji su se veselili nastupu složili da je ciparska odluka o otkazivanju donekle ispravna.

Kölsch je na Facebooku objasnio kako nikoga nije želio uvrijediti ili povrijediti niti ispasti neznalica, ispričao se svima koje ipak jest uvrijedio te je Cipru zaželio mirnu budućnost i rješavanje svih nesuglasica.

>VIDEO: Kölsch vrti s vrtoglavih 120 metara Eiffelovog tornja