Swedish House Mafia nakon devet godina izbacili novu muziku i najavili album

Dva nova singla, "It Gets Better" i "Lifetime", najavljuju debitantski album "Paradise Again" koji bi trebao izaći kasnije ove godine

Još od povratničke turneje koju je Swedish House Mafia održala 2019. godine, mnogobrojni fanovi diljem svijeta nestrpljivo su iščekivali da se slavni trojac koji čine Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello konkretnije posveti radu u studiju. Prošli mjesec takve je želje itekako ispunio – grupa je izbacila nekoliko novih singlova i najavila konačno objavljivanje debitantstkog albuma “Paradise Again”! Album će biti objavljen na novoj etiketi Republic.

Svjetlo dana je sredinom srpnja prvo ugledala traka “It Gets Better”, koja je još na spomenutoj turneji fanovima predstavljena kao putokaz u kojem će se smjeru trio odmaknuti od karakterističnog progresivno-euforičnog zvuka koji je dotad njegovao. Naravno, službena verzija razlikuje se od one koje su obožavatelji imali prilike čuti na nezaboravnim nastupima.

Odmah nekoliko dana poslije stigao je i još jedan singl grupe, na kojem su im se pridružili Ty Dolla $ign i 070 Shake. Već iz imena gostiju je jasno da je “Lifetime” nova avantura u dosad neistražene zvučne krajolike – malotko bi kada na radiju prvi put čuje ovu pop/R&B traku pomislio da iza nje stoji Swedish House Mafia, ali švedskim majstorima legla je kao salivena.

Nakon svečanog predstavljanja tih dviju traka u showu Jimmyja Fallona, Swedish House Mafia se nije zaustavila, nego je najavila i još jednu poslasticu. U sklopu BBC-jevog Radija 1 i njegova Dance Weekenda – koji će se emitirati od 6. do 8. kolovoza – dečki će predstaviti i kratki mix, kao dio čak 70 sati programa u kojem će DJ-evi kao što su među ostalima MK, Shermanology, Hannah Wants, Vintage Culture ili Nina Kraviz vrtjeti svoje i tuđe nove i stare trake. Tko zna, možda nam uz “It Gets Better” i “Lifetime” poklone i još koju novu stvar s novog albuma?