Carl Cox: Jedino se cijepljenjem možemo zaštititi

Britanska je vlada najavila da će od rujna tražiti potvrdu o cijepljenosti dvjema dozama kao uvjet za ulazak u klubove

Legendarni Carl Cox u friškom je intervjuu pozvao sve svoje fanove i partijanere uopće, kao i sve ostale, da se cijepe protiv koronavirusa. Videosnimka nastala u suradnji s britanskim NHS-om sadrži Coxyjev intervju u kojem obrazlaže kako cijepljenje podupire nastojanje sektora zabave da se vrati na staro normalno. Sve se to odvija u vrijeme najave britanskih vlasti da će od rujna kao uvjet za ulazak u noćne klubove biti potrebno dokazati cijepljenosti objema dozama protiv koronavirusa.

U razgovoru s dr. Kishanom Bodalijom, Carl je izjavio: “Moj cijeli život proteklih se 30 godina vrti oko zabavljanja ljudi u malim klubovima, u barovima, u velikim klubovima i na festivalima. Ono što ja radim okuplja ljude. I toga želim vidjeti više i to želim više od ičega, da možemo biti sigurni znajući da idemo partijati i uživati u sigurnom okruženju.”

Trenutno u Velikoj Britaniji ne postoji zakonska obaveza da klubovi od posjetitelja traže ikakvu covid-potvrdu, ali mnogi prostori za zabavu sami provode svoja pravila i zahtjeve kako bi osigurali kakvu-takvu sigurnost za svoje goste. Mnogi od njih primarno traže svjež obavljen negativni test na koronavirus.