Nemir u tajnome vrtu: Lag predstavlja novi EP na Drugstore terasi

Otvaranje sezone u ljetnoj betonskoj rezidenciji kultnog beogradskog kluba obilježit će besprijekorna postava inovativnih techno izvođača.

Lagovo nadolazeće izdanje sprema se za etiketu THEM, čija su izdanja fokusirana na inovativnu, apstraktnu stranu techna, kao što smo nedavno imali prilike primjetiti na EP-u koji je za njih riješio Ansome. Premda je izričaj koji Lag plasira dosta različit od Ansomeove modularne apstrakcije, zajednički im je napredni pristup kompoziciji, te čvrsti, masivni zvuk udaraca i estetika armiranog betona.

“Nemir” otvara ratnički odrešito rešetanje udaraljki, ali ono je ipak zaobljeno i sinkopirano u dovoljnoj mjeri da sa sempliranim fragmentom vokala zaziva urbanu plemensku svetkovinu. Na taj način Lag u techno uvodi UK bass motive, uz naklon retro stilovima, ali daleko više na strani novih mutantskih žanrova koji izbijaju iz londonskih geta. Ovo je soundtrack za noćna okupljanja na školskim igralištima.

Nešto minimalniji i suspregnutiji groove nosi pogon za “Bumer”, gdje bitnu ulogu ponovno ima drevna tehnika cijepanja vokala u psihoaktivne ritmičke okidače. Ritam je i dalje napet i zakrivljen, ali ipak nešto ravniji. Način na koji se gradi blizak je tradicionalnoj arhitekturi techna, premda tribalni kick daje do znanja da je meso trake sazdano od bassa.

Remiks ove trake potpisuje Paul Birken, a njegov industrijski prilog ubrizgava neozbiljni šarm, kakav su uzgajali Mouse On Mars, samo daleko discipliniranije. U svoju je lokomotivu ugradio još pomoćnih zupčanika, koji ubadaju pravu kombinaciju za dizanje tenzije. Premda se ne oslanja toliko na duboke tonove, kojima se Lag poigrava na svojim autorskim stvarima, zarazna akcija prožima traku od početka do kraja i nagovara na ubacivanje u višu brzinu. Video je riješila čuvena ekipa iz 29nov films!

Fluorescentno-ružičasti vinil izlazi u petak 3.6. kad će se odigrati i svečanost predstavljanja u tajnome vrtu kluba Drugstore Beograd, koji je, prema predaji, bogata mlada naslijednica predala na korištenje klupskom undergroundu. Uz Laga, istu će se večer za pultom naći Altar, gazda etikete THEM, zatim TKNO, jedan od ključnih predstavnika tvrdog techno zvuka Srbije i gazda etikete Tauten, te Sugar Lobby, dama koja bira tamne trake s etiketa poznatih po visokom stilu, kao što su Ostgut Ton i Token. Vrijedi se pojaviti!

Lag
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

LAG – Unrest / Release Party @ Drugstore
FACEBOOK EVENT

LAG - Unrest - Release Party @ Drugstore