VIDEO: Nabildana gay elektro-erotika u novom DJ Hell “I Want U” spotu

Njemački kralj sleazy electra izbacio je novu traku nakon tri godine i začinio doživljaj fetišističkim vizualima.

Još od kraja 70-tih, Helmut Josef Geier a.k.a. DJ Hell plasira birani underground zvuk – kako za pultom tako i u studiju. Premda su mu počeci vezani za post-punk, ska i hip-hop, u 80-tima je prešao na tvrđi electro i EBM zvuk, a s dolaskom acid house eksplozije uvodi novi house i techno zvuk na podije Munchena. Tijekom 90-tih, bio je rezident u ključnim klubovima berlinske techno scene E-Werk i Tresor, 1992. je lansirao čuveni hit “My Definition of House Music”, a 1993. je godinu dana s Jeff Millsom dijelio rezidenciju u njujorškom Limelightu.

Nova stepenica u ovoj impresivnoj karijeri se dogodila 1997. kad je osnovao kultnu etiketu International Deejay Gigolos, koja je odgovorna za nastanak novog žanra imenom electroclash, poznatog po kombinaciji old school electro zvuka s modernim elektroničkim funkom i hip-hop elementima. Na etiketi su svoje karijere stvorila značajna imena klupskog undergrounda, među koja pripadaju Tiga, Miss Kittin, The Hacker, Terrence Fixmer, Crossover i drugi asevi ovog egzotičnog žanra.

U međuvremenu je dosta vrtio za slavne modne piste, dizajnirao žensko donje rublje i bio headliner na brojnim festivalima kao što su Loveparade, Mayday i Timewarp, a posebnu je pažnju stekao albumom “Teufelswerk” iz 2009., na kojem su gostovali popularni glazbenici iz raznih žanrova: Brian Ferry, P. Diddy, Peter Kruder i drugi. U zadnje se vrijeme malo ullijenio, tako da od remiksa popularne “Cold Song” u izvedbi preminulog kultnog pjevača Klausa Nomija iz 2013. i prošlogodišnjeg bootleg remiksa Snakefingerove obrade “The Model” od Kraftwerk nije izbacio ništa autorskog materijala. Međutim, stari đavo se vratio i to u punom sjaju svog sleazy stila.

“I Want You” je klasični komad tvrdog EBM-a kakvim DJ Hell suvereno vlada. Koristeći zajebantsku tamnu synth dionicu, tvrdi disco ritam i field snimke automobila, morskih valova i fijuka biča, složio je istinsku fetišističku himnu, podebljanu zlokobnim vocoderom koji recitira naslov trake. Naravno, tu je i video – animiran je koristeći erotske crteže koje potpisuje kultni autor Tom Of Finland, a predstavljaju jedan od kamena temeljaca vizualne kulture gay populacije.

Ovaj singl izlazi 24.12. na Hell-ovoj etiketi Gigolo Records, a uz naslovnu traku dva remiksa potpisuju The Hacker i Martin Matiske. Singl najavljuje novi album “Zukunftsmusik”, koji će se na policama naći u proljeće iduće godine.