DJ Hell otvara turneju u Crnoj Gori, dolazi i u Sloveniju

International Deejay Gigolo Records i Positive Crew slave 20 godina postojanja.

S gotovo četiri desetljeća za DJ pultom, Helmut Josef Geier a.k.a. DJ Hell svakako je jedan od najiskusnijih izvođača plesne muzike! Od ska/post-punk početaka s kraja 70-tih preko pionirskog djelovanja na acid house i techno sceni (sjećate li se “My Definition Of House Music“?) do lansiranja electro-clash eksplozije (čiji je zvuk objedinio sve žanrove koje je dotad vrtio) ovaj je veteran zaslužan za neke od najzanimljivijih momenata na underground sceni.

Sam electro-clash je putem njegove etikete International Deejay Gigolo Records lansirao karijere sjajnih izvođača : Tiga, Miss Kittin, The Hacker, Terrence Fixmer, Crossover itd. Osim toga. DJ Hell je nastupao kao headliner na festivalima poput Loveparade, Mayday i Timewarp. Nije mu manjkalo niti pažnje mainstream zvijezda, pa je na čuvenom albumu “Teufelswerk” surađivao i s ekipom kao što su Brian Ferry i P. Diddy.

Zadnjih se par godina pomalo smirio da bi se nedavno vratio s odličnim sleazy electro singlom “I Want You koji krasi i erotizirani spot s gay estetikom čuvenog ilustratora znanog pod pseudonimom Tom Of Finland, a i The Hacker je za traku riješio ubojit EBM remiks. Uskoro mu izlazi i novi album “Zukunfmusik“, a etiketa International Deejay Gigolo Records slavi 20 godina, što znači da je vrijeme i za novu turneju!

Prva postaja turneje odigrat će se 11.3., a mjesto radnje je grad Bar u Crnoj Gori, točnije noćni bar Pino Del Mar. Osim Hell-ove etikete, dvadesetogodišnjicu slavi i lokalna klupska platforma Positive Crew, što znači da će večer biti posebno vruća! Uz legendarnog Nijemca vrte još i posebni gosti koji zasad nisu otkriveni, kao niti cijena ulaznice. U svakom slučaju rezervirajte datum!

Ukoliko vam je bliža Slovenija, možete ga uhvatiti 31.3. u ljubljanskom klubu K4 u organizaciji etikete Etia Creations, a uz njega na glavnom stageu vrte naši znanci Stanny Abram i Alexander Madness. Na malom stageu je još jedan naš znanac – Alex Long, te uz njega Milenko Vujasin, Ian Green, te Urban Pfeifer. Cijena ulaznice u pretprodaji je 10€ (prvih 50 komada, do 28.2.), 12€ (Idućih 250 komada, do 30.3.), te 15€ na vratima.