PREMIERE: aGlio izdaje senzualni deep “Cat Organ” za iLogic Label

Eterična hipnotička traka koja se prikrada mačjim koracima.

Nova etiketa iLogic za cilj je postavila istraživanje zajedničkih točaka tehnologije, umjetnosti i elektroničke muzike, a stilski gledano, pokriva sofisticirani melodični deep zvuk s progressive elementima. Doduše, kako je bilo evidentno na njihovom nedavnom izdanju (Apollo’s Messengers & EKDK “Order To Madness”), spektar zvuka obuhvaća teritorije znatno šire od uobičajenih granica ovog žanra, pa se među remiksevima moglo čuti i nešto tvrđih, industrijskih elemenata. Nadolazeće je izdanje ipak nešto plesnije, a sve trake na njemu potpisuje vlasnik etikete aGlio.

Za njega bi se moglo reći da je prilično samozatajan. Elektronika ga je počela privlačiti prije 20-tak godina, a cilj mu je producirati hipnotički techno s deep aranžmanima koji u sebi nosi i dozu buntovništva. Danas imamo zadovoljstvo predstaviti naslovnu traku s EP-a “Cat Organ” koja nosi ugodnu dozu sanjarskog raspoloženja, uokvirenog pažljivo izgrađenim plesnim motivima i suptilnom melankolijom.

Već s prvim tonovima, kroz aranžman se provlači svileni veo nostalgije, potkovan mekim kickom i začinjen povremenim senzualnim uzdasima. Uz baršunastu bas-liniju stvar postupno dobiva na dinamici, a topla melodija na orguljama uspostavlja ravnotežu odjekujući u kontra-ritmu. Ritam je posebno zanimljiv – naizgled jednostavan i nenametljiv, sastavljen je od “zupčanika” koji su postavljeni na prilično zategnuta, opasna područja, ali s takvom lakoćom da je to gotovo neprimjetno. Na taj način ova glazbena kutija preuzima kontrolu nad tijelima plesača bez nasilnih udaraca na prvu loptu. Riječ je o prilično romantičnom komadu s izvrsnim balansom svojih tehničkih, ali i emotivnih suprotnosti: melankolija dobiva protutežu u razigranosti, a eterični elementi aranžmana su potkovani čvrstim udaraljkama. Baš kao mačka iz samog naslova, ova se traka neprimjetno prikrada mekim, ali sigurnim koracima.

Na EP-u se nalaze još dvije autorske stvari: “Fluba”, čiji je užurbani ritam obojan sličnom atmosferom kao u naslovnoj traci, ali je bas-linija ponešto opasnija. “Theremin” nastavlja u istom tonu, uz zanimljive intervencije na udaraljkama, pogonjen hipnotičkim ritmom i začinjen deep melodijama. Čitavo se izdanje zapravo doima kao jedna avantura podijeljena u tri etape – na vama je da odaberete koja će vam najbolje odgovarati u datom trenutku.

EP “Cat Organ” izlazi 8.5. na iLogic Label, a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.