PLAY: Dixon, Kerri Chandler, Maceo Plex, Nina Kraviz, Petar Dundov, Spartaque…

Šest raznolikih, živopisnih remikseva i jedna sirova dub techno poslastica.

U ovoj kratkoj rubrici imate priliku poslušati neke svježe trake koje ste možda propustili poslušati ovih dana. Među njima će se naći neke zanimljive stvari koje su izbacili predvodnici svjetske elektroničke scene, ali i domaći asevi. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

Stas Drive & Tash – Eve (Petar Dundov Remix)

Vlasnik grčke etikete Movement i ukrajinski producent Stas Drive udružili su se kako bi plasirali svoj organski blend novog progressive stila i deep techno zvuka. Njihovoj je viziju svoju čaroliju darovao i Petar Dundov, rekreirajući “Eve” u svom prepoznatljivom stilu koji kombinira melodiju s hipnotičkom produkcijom, istovremeno odajući počast pionirima elektroničkog zvuka 70-tih i stvarajući nove, napredne muzičke oblike. Posebnu slast pruža acid dionica koja izvire u drugom dijelu trake!

Matthias Tanzmann – Sfumato (Kerri Chandler Remix)

Dubok, tvrd i sočan mehanički funk. Deep/tech virtuoz Matthias Tanzmann prošle je godine izbacio album “Momentum”, a upravo stiže prva porcija remikseva tog materijala. Jedan od njih potpisuje Kerri Chandler, samozatajni talent, čije je ime sinonim za istinski underground house sa dušom. Kombinirajući senzualnost funk/soul zvuka 70-tih s futurističkim motivima, neprimjetno će vas uvesti u zonu.

Lessons – Double Or Nothing (Magdalena Remix)

Baš kao i njezin brat Solomun, Magdalena ima izvanredan osjećaj za sofisticirani, melodični klupski zvuk. U ovom remiksu je izvukla razigrane i šarene harmonije u prvi plan, a u pozadinu zakopala organske elemente, koji zvuče kao treštanje sa sulude španjolske fieste što se odvija iza ugla. Vokalna dionica unosi nešto pop estetike, ali se ovdje prije svega radi o ležernom komadu koji lukavo uvodi ekstazu na podij.

ADOO – After One Year (Spartaque Remix)

Talentirani Puležan Adoo izdaje na etiketi čuvenog ukrajinskog techno prvaka imenom Spartaque, koji je za ovaj EP riješio i moćan futuristički remiks. Više saznajte OVDJE.

Dino Lenny – Shoot Me To The Sky (Maceo Plex Remix)

Talijanski čarobnjak Dino Lenny za sobom ima izdanja za Ellum, Innervisions, Crosstown Rebels, Toolroom Suara i suradnje s ekipom kao što su Dixon i Seth Troxler. Na njegovom novom izdanju za Sapiens, veliki Maceo Plex je riješio solidan remiks – ova traka svakako ima svoje mjesto u deliričnoj etapi seta, premda sama za sebe djeluje pomalo slabunjavo. Ipak, vrijedi provjeriti, makar i uz preskakanje.

Chloé – The Dawn (Dixon Remix)

Osim što ga mnogi smatraju najboljim DJ-em svijeta, Dixon ima uho i za izvrsne remikseve. Način kojim oblikuje zvuk i vještina kojom gradi kompoziciju stvorili su floor stomper koji je miljama daleko od pomalo mlake izvorne trake. Prepustite se i dozvolite da vas iznenadi!

Nina Kraviz – You Are Wrong

Omiljena Ruskinja je plasirala nešto sirove modularne magije. Neki zamjeraju da je stvar isprazna, ali zapravo joj treba nešto vremena da se razvije – ovo još nije finalni master, a završna se verzija očekuje u sedmom mjesecu.