Armin van Buuren i Hï Ibiza ukrali Underground Resistance logo?

Onima koji ne prezaju od ovako niskih metoda odgovara čak i negativan publicitet.

Možda u zadnje vrijeme nisu toliko aktivni kao nekad, ali svaki istinski fan elektroničkog zvuka dobro zna koju ulogu na sceni igra detroitski kolektiv Underground Resistance, ili jednostavnije – UR. Ovu militantnu i politički osvještenu platformu krajem 80-tih su osnovali Jeff Mills i “Mad” Mike Banks, a ubrzo zatim im se pridružio i Robert Hood. Njihova je uloga bila promicanje afro-futurizma kroz techno zvuk, agitirajući na specifičan način siromašne mlade prvenstveno afro-američkog porijekla, ali ne ekskluzivno – pozivali su na identifikaciju mimo ograničenja rasom i nacijom, te na konstruktivnu akciju. Još i dan-danas nasljeđe ovog pristupa odjekuje među pripadnicima istinskog klupskog undergrounda.

Nažalost, ima ekipe koja smatra da se upravo ta popularnost i kredibilitet može nekažnjeno preuzeti s isključivim ciljem zgrtanja novaca. Naime, protagonist popularnog trance zvuka Armin van Buuren započinje svoju rezidenciju u klubu Hï Ibiza (koji je do prošle godine nosio legendarno ime Space Ibiza), a tu je rezidenciju odlučio nazvati upravo imenom UR. Čak je i sam logo kolektiva ukraden i banaliziran! Naravno, reakcija internet zajednice je jednoglasna: zgražanje. Vjerojatno se među komentarima na društvenim mrežama nije našao nitko tko bi branio van Buurena, pošto njegovi fanovi vjerojatno niti ne znaju što bi UR moglo  značiti. Predstavnici Underground Resistance kolektiva najprije su dali svoj komentar u postu na Facebook stranici kluba:

Bilo bi izvrsno kad biste pokušali objasniti ovo. Sumnjamo da biste uspjeli, ali bilo bi sjajno vidjeti pokušaj.

Zatim su cijelu situaciju prokomentirali i na vlastitom profilu:

Zar više nema srama? Što se dogodilo s kreativnošću na elektroničkoj sceni? Koji kurac se sve mora vrtjeti oko novca? Za ‘one koji znaju’ – CRVENA UZBUNA! Onima koji otimaju kulturu – upozoreni ste

U svakom slučaju, Van Buuren i Hï Ibiza ovim su putem uspjeli ostvariti negativan, ali širok publicitet. Onima koji su spremni na ovakvu otimačinu negativan predznak ionako ne smeta.

Undergorund-Resistance_logo