PLAY: Ben Sims, Catz ‘N Dogz, Monika Kruse, Pig&Dan, Scalameriya, UMEK…

Par free downloada, techno u svim okusima, ali i nekoliko poslastica za house fanove.

DJ Deep – Stressin (Ben Sims Remix)

Još od 2014. DJ Deep plasira vinilnu seriju izdanja “Cuts”, a nedavno ju je odlučio podebljati i remiksevima. Novu kolekciju “DJ Deep Cuts Remixes Vol.1” predstavio je nemilosrdnom verzijom trake “Stressin”, koju je Ben Sims u svojoj viziji pretvorio u visokooktanski techno stomper. Na prvi pogled djeluje kao klasičan materijal, ali je Sims ovdje pogodio pravu žicu zakucavajući moćan ritam koji vas neće pustiti s podija.

Monika Kruse meets Pig&Dan – Get Me On

Techno veteranka Monika Kruse često surađuje s tandemom Pig&Dan, a rezultati su praktički redovito vrhunski klupski materijal – posebno je zapažena njihova prošlogodišnja traka “Satisfaction”. Ovdje imamo komad sočnog tech zvuka s voznim, bubajućim grooveom i sjajnom uvrnutom melodijom. Komadić tropskog ugođaja!

Alex Nemec & Forniva – Exception To The Rule

Dvojica naših dobrih znanaca – Alex Nemec iz Slovenije i Forniva iz BiH – riješili su besprijekoran progressive house komad koji nosi melankolična tema, ali bez neukusne patetike. Uz sjajnu kompoziciju i prozračan aranžman, ovu stvar vozi i sjajna, senzualna bas-linija. Traka je upravo izašla na njihovom zajedničkom, istoimenom EP-u za Lowbit Records.

Drop Department & SuitStatic – Sarod

Sarajevski Drop Department rade post-EDM / future house u koji ubrizgavaju brojne egzotične i tribalne elemente sa svih krajeva svijeta. Ovaj put surađuju s indijskim projektom SuitStatic, a rezultat je ubojit komad šamanskog plesnog zvuka, osvježenog moćnom suvremenom produkcijom. Traku besplatno skinite OVDJE.

Houratron – Mortality Salience (Scalameriya Remix)

Scalameriya uskoro prvi put nastupa na Exit Festivalu – bit će sjajno čuti njegovo nemilosrdno plemensko čekićanje naprednim industrial technom na ogromnom razglasu! U međuvremenu, poslušajte njegovu viziju trake finaca Houratron, na koju je zakovao svoj autorski pečat surovim lomljenjem ritma i filigranski izbrušenom bukom.

UMEK – Sneaking Unnoticed (Steve Mulder Remix)

Za svoj nadolazeći EP, slovenski veteran UMEK je odabrao nekoliko remikera, među kojima se našao i Nizozemc Steve Mulder. Naslovnu je traku riješio u prilično tamnom tonu, uz suhe perkusije i hipnotičku igru vokalnim semplom. Baš kao što joj ime govori, ova će vas stvar zaskočiti nespremne!

90 Process – Basic Fairness

Ako volite čisti, nepatvoreni 90’s techno s dobrom dozom otrovnog acida i razigranih jungle perkusija, ovo je stvar za vas. 90 Process su Francuzi koji ne okolišaju niti izigravaju inovatore – bitna im je samo nezaustavljiva akcija na podiju. Adrenalinska traka bez trunke suvišne repeticije – 25.5. izlazi  na “Acid Froggies” kompilaciji, gdje ćete ju moći skinuti besplatno!

Catz ‘N Dogz – Fire Burning When We Are

Sporogoreći komad kojeg nosi odličan groove i odjeci stare house škole, zapakirani u estetiku novog milenija. Ako vam leži taj zvuk, bacite uho i na remiks koji je riješio Prosumer – u njemu možete čuti razrađenu igru jazzy orguljama.