Najavljena prva imena za ADE LIVE

Elektronička muzika sve veći fokus baca na live izvođače, pa nije čudno što je selekcija ove godine posebno uzbudljiva!

Najveći svjetski plesni događaj Amsterdam Dance Event izašao je s imenima za drugo izdanje svog programa ADE LIVE! Ovaj se segment popularnog fetsivala prošle godine održao po prvi put, nastupala su jaka imena kao Rüfüs, HVOB, SUUNS i Jesssy Lanza, a svi su nastupi su bili potpunosti rasprodani. Drugo izdanje će se također održati u sklopu smog ADE-a i to u srijedu i četvrtak na tri lokacije: Paradiso, Melkweg i Sugarfactory. Osim toga, Melkweg će za ovu priliku otvoriti i svoju najveću dvoranu Max!

Među izvođačima, tri su nam imena posebna zapela za oko (i uho). Najprije, tu je nizozemski majstor Bas Bron, poznatiji po svom “ženskom” alter-egu Fatima Yamaha. Nedavno je izbacio izvrstan EP “Araya” za Dekmantel, a na njemu se može čuti solidan prizvuk tzv. retro wave zvuka, koji je u zadnje vrijeme prilično moderan među ljubiteljima stare škole kozmičkog electro disca, ali dobiva sve veći zamah i među ljubiteljima ostalih žanrova. Ovaj novi materijal bi mogao posebno odgovarati fanovima novog progressive zvuka! Osim toga, jedna će se njegova traka naći i u sklopu kompilacije povodom 10. godišnjice etikete Dekmantel!

Zatim, čini se da su se Hercules & Love Affair ponovno ozbiljnije bacili na živu svirku uz europsku turneju koju su prokrstarili prošlog mjeseca, a nedavno su izbacili i izvrstan house/pop singl “Controller” koji će se ove sezone sigurno dosta vrtiti po podijima i radio valovima. Taj će zvuk sigurno biti sjajno iskusiti ovog ljeta na otoku Obonjanu, gdje također nastupaju!

Tu je i acid/electro ekscentrik Palmbomen II! Obzirom na njegov živopisno i neobjašnjivo dadaističko ponašanje, teško je opisati čime se sve zapravo bavi, ali možemo sa sigurnošću reći da je jedan od najtalentiranijih i najzabavnijih aunderground autora današnjice. Bolje i opširnije od riječi, opisat će ga suludi video koji je napravio za promociju svoje nove serije EP-a “Memories of Cindy”.

U nastavku, provjerite puni line-up za ovogodišnji ADE LIVE:

Srijeda 18.10.
Paradiso:
Fatima Yamaha
Palmbomen II
Bruxas

Srijeda 18.10.
Sugarfactory:
Anna of the North
Vessels

Četvrtak 19.10.
Melkweg / Sugarfactory:
Hercules & Love Affair
Cubicolor
Marian Hill
Phlake
Nambyar

Sam Amsterdam Dance Event ove će se jeseni prebaciti u kazalište DeLaMar, pošto se dosadašnja zgrada Felix Meritis preuređuje. Tako će se 22. izdanje ovog festivala održati od 18. do 22. 10. u prostorijama navedenog kazališta (centralno događanje), te na lokacijama Tolhuistuin, Brakke Grond i Melkweg. najavljeni su i neki dodatni programi – više saznajte OVDJE.