PREMIERE: Stergios Sigma oslikao mistiku Grčke u “Meltemi” EP-u

Melodični progressive mrak koji zavodi!

Meksički Uxoa Dutxa Elite promoviše mračan, mističan i melodičan techno, kao i deep house čije eterične melodije etiketu obavijaju velom tajne i dodatno kreiraju svojstvenu enigmu koja postoji od sredine 2012. godine. Izdavačku kuću na pragu svog 96. izdanja vodi Di Rugeiro, sa čijom smo se produkcijom imali prilike upoznati kroz emotivnu mitološku techno odu “Ceyx”, a za koju su izdavali John Lead, Angel Tonic, Eneryone But None, Arude i Mo’ Funk među ostalima.

Novo izdanje etikete Uxoa Dutxa Elite potpisao je grčki producent i di-džej Stergios Sigma, glavni i odgovorni iza Reborn festivala na Lemnosu i veliki fan dobre psihodelije i moćnog gruva. Pored toga što je delio pult sa Agents of Time, Guy Mantzurom i G Palom, Stergios je imao prilike da svoju unikatnu fuziju melodičnog techna, elektronike i progressive housa predstavi na etiketama Movement recordings i Eyes of the Owl, te festivalima Bloque Festival, Beach Street i Seli Mountain Gathering među brojnim drugima.

Meltemi znači severno-avgustovski vetar leta koji duva na grčkim ostrvima, te je ovo jedan od dobrih pokazatelja šta se može očekivati od izdanja. Progresivna strana grčkog melosa dolazi do izražaja koji se ovde dosta oslanja na arpeggiator pojačan snagom techna, te uglačan najfinijih deep hausom. Mrak, mistika i melanholija vladaju, kao i u svim izdanjima kuće Uxoa Dutxa Elite, ali se tri numere ne razlikuju previše.

Za oko nam je zapala traka “Bipolar” koja podseća na ranije Prydine trake “Glow” i “Europa”. Nivo detalja u produkciji je fascinantan i ne ostavlja mesta slušaocu da odluta već mu konstantno nameće svoju priču, te bi na sve ovo dobar zavodnički muški ili senzualni ženski vokal dobro legao.

Meltemi EP izlazi 10. jula na Uxoa Dutxa Elite, a izdanje možete kupiti OVDE.