PREMIERE: Sam Jaspersohn zamračio EKDK & Apollo’s Messengers

Razigrani "Jelly Bean" s tamnijom atmosferom

EKDK braća Enrique i David iz Madrida u suradnji s producentom Apollo’s Messengers donose novi EP “Road To Jelly Bean” koji će izdati za Dear Deer Records, odnosno podetiketu Dear Deer Black, na kojem se uz tri originalne trake nalaze i tri remiksa. Kako zvuči njihova suradnja imali smo priliku saznati ranije ove godine kada smo predstavili njihovu zajedničku traku “Denor”.

“Road to Jelly Bean” je inspiriran rođenjem djeteta drugog sina jednog od članova grupe EKDK:

Igraš se sa svojim djetetom. Daješ mu plavi gumeni bombon koji voli. Zadirkuješ ga s bombonom koji ima okus po kokicama. Da vidiš kojih može pojesti više. Gumeni bomboni. Ideš na igralište i igraš se sa svojim sinom. Ljuljaš ga na ljuljački. Spuštaš se niz tobogan držeći ga čvrsto. Vrtiš ga na vrtuljku. U krug. Na autu imaš oznaku kojom upozoravaš ljude da imaš bebu, izgleda smiješno, ali ponosno stavljaš oznaku. Beba je na palubi. Tata može očekivati zabavne i trivijalne trenutke.

Zvuk tri originalne trake možemo definirati kao zaigrani i djetinjasti funk kojeg ljube plesni podiji, a za tri zrelija, groovy, tamna remiksa istih zaslužni su Lunar Plane, The White Shadow i Sam Jaspersohn, koji radi na relaciji Los Angeles – Brooklyn, a čiji atmosferični remiks trake “Jelly Bean” i predstavljamo:

EP “Road To Jelly Bean” izlazi za Dear Deer Black 10.11., a možete ga kupiti OVDJE.