Poslušajte prvu epizodu emisije “The Outer Limits” – producirao Jeff Mills

"Black Hole" - sat vremena istraživanja najčudnije pojave u svemiru

Obajvljeno je prvo poglavlje radio emisije “The Outer Limits” u kojoj Jeff Mills i NASA muzikom i naracijom otkrivaju svemir na NTS radiju.

Prva epizoda nosi naziv “Black Hole”, a istražuje različite teorije o najčudnijoj pojavi u svemiru – crnoj rupi: “Unutar crne rupe nalazi se točka u svemiru beskrajne gustoće i gravitacije, iz čega ništa, pa čak ni svjetlo, ne može pobjeći. Taj fenomen je poznat kao “singularnost”.

Prva epizoda je podijeljena na četiri različita dijela: “Paralelna stvarnost”, “Crvotočine”, “Vrijeme unatrag” i “Mirovanje vremena”, a soundtrack potpisuje Jeff Mills osobno, dok su za samu izvedbu zaslužni si američka pijanistica Kathleen Supové te britanski violinist Thomas Gould.

“Crne rupe se formiraju uslijed gravitacijskog kolapsa, gdje se objekti iznimne mase stlači na vrlo malo područeje zbog vlastite gravitacije. Jednom kada je objekt dovoljno gust da čak ni svjetlost ne može pobjeći s njegove površine, ne postoji poznata sila u svemiru koja može spriječiti objekt od urušavanja u jedinstvenu točku poznatu kao singularnost. Singularnost unutar crne rupe je točka beskrajne zakrivljenosti. Površina bez povratka, koja se okružuje crnu rupu poznata je kao ‘konačni horizont’ Kada pređete ‘konačni horizont’ crne rupe ne postoji ništa što je u stanju spriječiti vas od propadanja u singularnost u nejzinom centru”, kazao je gostujući komenator prve epizode Dr. Jameson Graef Rollins.

“Black Hole” poslušajte OVDJE.