Najpopularnije ecstasy tablete rangirane po imenu i boji

Addiction Now isporučila zanimljivu studiju o najpopularnijim ecstasy tabletama, ali i upozorila na neke od najopasnijih

Organizacija Addiction Now sprovela je istraživanje na temelju čijih su rezultata rangirali ekstazi tablete po popularnosti, imenu i boji. Za potrebe studije od velike su pomoći bila iskustva konzumenata, koji su njihovu mejl adresu zatrpali s preko 8000 prijava.

Studija se pokazala vrlo informativnom, obzirom da vrlo jasno govori koje su vrste ekstazija najpopularnije i gdje, a selektirane su po imenu i boji. Na vrh tablice zasjela je tableta Blue Dolphin s 58 prijava, a nakon nje slijede White Mercedes s 52 prijave, te Green Apple s 20 prijava.

Addiciton-Now_the-most-commonly-reported-ecstasy-pills-by-name-and-color

Ekstazi tablete Superman, Transformer, Rolex i Cartier označene su kao vrlo opasne od strane konzumenata, na što je upozoravao i Amsterdam Dance Event.

Policija u SAD-u je 2014. godine prijavila 2 fatalna ishoda uzrokovana konzumacijom Green Apple tabletama. U Australiji je prošle godine zabilježeno 11 predoziranja Blue Superman tabletama, dok je od posljedica konzumacije iste tablete u Engleskoj preminule 4 osobe.