Konstantin pozvan na ADE da diskutira o seksizmu u glazbenoj industriji

Pravi li Amsterdam Dance Event dobar potez nakon peticije da se Konstantina ukloni s popisa izvođača?

Amsterdam Dance Event dao je izjavu Mixmagu vezanu za kontroverzu oko seksističkih komentara njemačkog DJ-a Konstantina i online peticiju kojom njezini potpisnici konferenciju pozivaju da ga izbaci s popisa svojih izvođača. Nizozemski organizatori razmatraju Konstantinovo sudjelovanje na diskusiji o temi seksizma u glazbenoj industriji.

“Naravno da smo vidjeli peticiju i slažemo se da je ovo važna tema koju moramo komentirati. Vjerojatno ćemo Konstantina pozvati da sudjeluje na panelu i raspravi ovu temu. Amsterdam Dance Event je savršeno mjesto i svijest o ovome postaje sve veća i veća u glazbenoj industriji. Također surađujemo sa She Said So, svjetskom mrežom žena u glazbenoj industriji”, stoji u izjavi ADE-a.

Peticija je pokrenuta zbog komentara iz Konstantinovog intervjua objavljenog u njemačkom magazinu Groove prošle godine, u kojem stoji kako sporni DJ smatra da pažnja koju uživaju žene DJ-ice nije fer te da su žene nesrazmjerno promovirane u industriji. Poruka uz peticiju kaže: “Otvoreni seksizam muških DJ-a scenu čini nepristupačnom i opasnom za žene.”